ΑΦΟΙ ΜΙΧ. ΒΕΛΙΒΑΣΑΚΗ ΑΒΕΕ

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Hotel Supplier
Κλάδος δραστηριότητας: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ
Ιστοσελίδα: http://www.candia.gr
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: Εισαγωγή
Η Candia ιδρύθηκε το 1973 από τους Χαράλαμπο και Εμμανουήλ Βελιβασάκη. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, με πίστη στην αξία του καλού ύπνου, εμμονή στην ποιότητα και αγάπη για τη φύση, κατόρθωσαν να διευρύνουν τη δραστηριότητά τους. Το 1980 μεταφέρουν την επιχείρηση σε ιδιόκτητο κτίριο στην περιοχή των Σπάτων. Σήμερα, η δεύτερη γενιά συνεχίζει, με την ίδια όρεξη και αγάπη αλλά και νέες ιδέες, την οικογενειακή παράδοση. Διανύοντας την 5η δεκαετία λειτουργία της, η Candia προσφέρει πρωτοποριακές λύσεις και υψηλής ποιότητας προϊόντα ύπνου που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες μιας οικογένειας μέχρι και μιας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας.
Όραμα
Οι άνθρωποι της Candia είναι ασυμβίβαστοι με την ποιότητα, παθιασμένοι και αφοσιωμένοι να δημιουργούν καινοτόμα και αξιόπιστα προϊόντα ύπνου. Στην καρδιά κάθε στρώματος Candia βρίσκεται ότι ακριβώς βρίσκεται και στην καρδιά των ανθρώπων της: το πάθος για τελειότητα! Το όραμα τους είναι να προσφέρουν πάντα την απόλυτη ποιότητα και εμπειρία ύπνου, να φτιάχνουν στρώματα που χαρίζουν έναν τόσο χορταστικό και αναζωογονητικό ύπνο ώστε να μπορεί ο καθένας όταν ξυπνά να είναι ξεκούραστος και έτοιμος να απολαύσει την κάθε στιγμή της ημέρας γεμάτος ενέργεια και καλή διάθεση.

HOTEL SUPPLIER

H CANDIA προσφέρει υπηρεσίες και προϊόντα που δίνουν τις καλύτερες value for money λύσεις στους ξενοδόχους:
• Custom Λύσεις: Η CANDIA δημιουργεί στρώματα σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε καταλύματος, είτε ως προς την διάσταση είτε ως προς το σχήμα, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των χώρων σε επίπεδο interior design. Με αυτόν τον τρόπο, ο ξενοδόχος μπορεί να “κερδίσει” τετραγωνικά και να αυξήσει την εργονομία των δωματίων του, ενισχύοντας την ικανοποίηση των ταξιδιωτών καθώς και το συνολικό του Design Concept.
• Χειροποίητη συλλογή: Η CANDIA παρουσιάζει τα κορυφαία χειροποίητα στρώματα, που είναι ιδανικά για πολυτελή resort, boutique ξενοδοχεία αλλά και βίλες που θέλουν να ξεχωρίσουν για την κορυφαία εμπειρία ύπνου που προσφέρουν. Οι ειδικές συλλογές χειροποίητων στρωμάτων για ξενοδοχεία, πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, ενώ τα ξενοδοχεία παραλαμβάνουν και ειδικά πιστοποιητικά τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την ενίσχυση της επικοινωνίας τους με τους ταξιδιώτες.
• Ειδικές προδιαγραφές: Τα καταλύματα που εντάσσονται σε μεγάλα ξενοδοχειακά brand ή αλυσίδες, έχουν πολλές φορές ειδικές προδιαγραφές σύμφωνα με τους υπάρχοντες κανονισμούς ή τις ειδικές πιστοποιήσεις που απαιτεί η κάθε περίπτωση. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας στρωμάτων ειδικών προδιαγραφών ακόμη και για εξειδικευμένα χαρακτηριστικά που μπορεί να ζητηθούν.
• Αναβάθμιση: Καθώς η αγορά στρωμάτων αποτελεί μια σημαντική επένδυση για έναν ξενοδόχο, η CANDIA έχει φροντίσει για μια ειδική πολιτική που επιτρέπει την αναβάθμιση των υπαρχόντων στρωμάτων των ξενοδοχείων, αυξάνοντας την ποιότητα ύπνου με την χαμηλότερη δυνατή επένδυση. Ανάλογα με το στάδιο που βρίσκεται το κάθε κατάλυμα και τον υπάρχοντα εξοπλισμό που διαθέτει, δίνεται μια σειρά προτάσεων με περιφερειακό εξοπλισμό, ενώ στις νέες αγορές στρωμάτων γίνεται και η σχετική πρόβλεψη που θα αυξήσει τον χρόνο ζωής της επένδυσης.
• Pillow Menu: H CANDIA στα ξενοδοχεία που είναι εξοπλισμένα με προϊόντα CANDIA, παρέχει την δυνατότητα του Pillow Menu στους επισκέπτες. Έτσι επιτυγχάνεται ένας προσωποποιημένος ύπνος χρησιμοποιώντας ένα σωστό μαξιλάρι την κατάλληλη στιγμή. Η ειδική κατηγορία μαξιλαριών χωρίζεται σε κατηγορίες soft/medium/hard και ανάλογα με τη στάση ύπνου.
• Εξειδικευμένη ομάδα Hospitality: Η επικοινωνία της CANDIA με τους ξενοδόχους γίνεται πιο άμεση μέσω της ειδικής Hospitality Team της εταιρείας, που στοχεύει στην καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση των επαγγελματιών που ενδιαφέρονται για αγορά ή αναβάθμιση στρωμάτων. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της CANDIA είναι στην διάθεση των ξενοδόχων ανά πάσα στιγμή, τόσο με εξατομικευμένες προτάσεις όσο και με λύσεις για τις διάφορες ανάγκες που προκύπτουν.

Καινοτομίες και πρωτοβουλίες δράσης.

Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, η τεχνολογική εξέλιξη οδηγεί σε σημαντικές αλλαγές στους κανόνες ανταγωνισμού. Σε αυτό το μεταβαλλόμενο κλίμα στην αγορά, η καινοτομία διαδραματίζει καίριο ρόλο για την ανταγωνιστικότητα.
H CANDIA επενδύει στην καινοτομία και στις νέες - πρωτοποριακές ιδέες, οι οποίες προσδίδουν στο τελικό προϊόν σημαντικές αλλαγές και διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό, εντός και εκτός εθνικών συνόρων.
Η CANDIA είναι η μοναδική εταιρία που κάνει επεξεργασία υφάσματος με λάδι ελιάς (Olive Oil Treatment) σε παγκόσμιο επίπεδο. Μία καινοτομία, για την οποία η εταιρεία είναι περήφανη, καθώς επιβεβαιώνει την αφοσίωσή της στην ποιότητα και την ατέρμονη προσπάθεια για την εξέλιξη στα συστήματα ύπνου. Με την επεξεργασία αυτή, το ύφασμα αποκτά ουδέτερο ph και παρέχει αντιβακτηριδιακή προστασία για να μην ερεθίζει το δέρμα. Η οξύτητα του ελαιόλαδου είναι συμβατή με εκείνη του δέρματός μας. Ως αποτέλεσμα, αυτό το αρχαίο προϊόν είναι ιδανικό για να προσδίδει στο δέρμα μια απαλή και βελούδινη αίσθηση, ενώ προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τα σημάδια της γήρανσης. Η ευεργετική χρήση του ελαιόλαδου έχει τις ρίζες της στο παρελθόν και στην ιστορία της Μεσογείου.
Τα υφάσματα με επεξεργασία από λάδι ελιάς χρησιμοποιούνται σε όλα τα στρώματα της χειροποίητης συλλογής Bodyfix.

Διαφοροποίηση

Η Candia τολμά να είναι διαφορετική, βασιζόμενη στην πεποίθησή της ότι υπάρχει μόνο ένας δρόμος για να δημιουργηθεί ένα πραγματικό αριστούργημα: με το χέρι!
Την πίστη ότι κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη χειρωνακτική εργασία ενός τεχνίτη, την επιδεξιότητα, το πάθος και την αφοσίωσή του. Στην Candia, οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η παράδοση της κατασκευής ενός χειροποίητου στρώματος περνάει από γενιά σε γενιά, με την συνολική παραγωγή του να γίνεται σε ιδιόκτητο χώρο στην Ελλάδα, στα Σπάτα Αττικής.
Το 1ο χειροποίητο στρώμα Bodyfix δημιουργήθηκε το 1983. Η CANDIA δημιούργησε μία ολοκληρωμένη συλλογή στρωμάτων που ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία αυτού του στρώματος. Δηλαδή:

• Τα υφάσματα επεξεργάζονται με λάδι ελιάς, την παγκόσμια καινοτομία της CANDIA προσφέροντας φυσική αντιβακτηριδιακή προστασία και τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου
• Κατασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου στο χέρι σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας
• Αποτελείται αποκλειστικά από 100% φυσικά υλικά, χωρίς χρήση χημικών ουσιών όπως κόλλες
• Τα ελαστικά και ανθεκτικά ελατήρια κατασκευάζονται στην εταιρεία σε μία από τις ελάχιστες μηχανές αυτού του είδους παγκοσμίως, και τοποθετούνται σε βαμβακερές θήκες, ραμμένες μεταξύ τους.

Τεχνολογική υπεροχή

Η CANDIA είναι μία από τις λίγες εταιρείες κατασκευής στρωμάτων στον κόσμο που φτιάχνει τα δικά της ελατήρια, με προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα και έμπειρους τεχνίτες. Τα ελατήρια Cotton Calico Pocket Springs είναι φτιαγμένα από ανώτερης ποιότητας ατσάλι, το οποίο διατηρεί την ανθεκτικότητα και την ελαστικότητά του. Το Cotton Calico είναι μία θήκη από ελαφρύ βαμβάκι και πολύ πυκνή πλέξη, 100% φυσικό υλικό, μέσα στην οποία τοποθετείται το ελατήριο. Η ανεξάρτητη κίνηση κάθε ελατηρίου παρέχει τη δυνατότητα στο στρώμα να αγκαλιάζει και να ακολουθεί το περίγραμμα του σώματος και να κρατάει τη σπονδυλική στήλη άψογα ευθυγραμμισμένη. Τέλος η μοναδική κυψελοειδή διάταξη των ελατηρίων διασφαλίζει μια ομαλή επιφάνεια ύπνου καλύπτοντας πλήρως τον κάθε σωματότυπο.

Ποιότητα

Ο ύπνος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στην ξενοδοχειακή εμπειρία ενός ταξιδιώτη και συνδέεται άρρηκτα με το αίσθημα της ευεξίας και της ξεκούρασης. Το στρώμα αποτελεί το απόλυτο σημείο αναφοράς για την εμπειρία του ύπνου, γεγονός που το μετατρέπει αυτόματα σε ένα από τα σημαντικότερα facilities των ξενοδοχείων, που επηρεάζει και μεγάλο μέρος των κριτικών.
Τα χειροποίητα στρώματα αποτελούν αναμφισβήτητα την κορυφαία επιλογή τόσο για luxury ξενοδοχεία όσο και για καταλύματα που θέλουν να διαφοροποιήσουν την εμπειρία ύπνου των επισκεπτών τους. Ως εκ τούτου, τα χειροποίητα στρώματα τείνουν να αποτελέσουν το νέο trend, ειδικά στα boutique καταλύματα αλλά και τις Βίλες. Τα boutique καταλύματα και οι βίλες, είναι αυτά στα οποία ο ιδιοκτήτης έρχεται σε άμεση επαφή με μεγάλο μέρος του κοινού του και, όπως κάθε γνήσιος οικοδεσπότης, θέλει να προσφέρει μόνο την καλύτερη επιλογή για τους καλεσμένους του.

Το ύφασμα και τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένο ένα στρώμα, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την διαδικασία συντήρησής του αλλά και την ποιοτική του απόδοση. Καθώς τα στρώματα, όπως είναι λογικό, αποτελούν τα σημεία στα οποία ο άνθρωπος περνάει σχεδόν το 1/3 της ημέρας του, η κατασκευή τους από όσο το δυνατόν φυσικότερα υλικά, βοηθάει στην αναβάθμιση της εμπειρίας του ύπνου, στην εξασφάλιση αντιμικροβιακών ιδιοτήτων, αλλά και στην καλύτερη συντήρησή τους στην πορεία του χρόνου. Επίσης, καθώς οι τεχνικές συντήρησης ενός στρώματος περιέχουν δεδομένες μετακινήσεις, όσο καλύτερη είναι η κατασκευή του τόσο λιγότερη φθορά θα έχει και στην πορεία του χρόνου.

DESIGN

Η Candia διαθέτει και μεγάλη συλλογή από κρεβάτια και κομοδίνα. Εντυπωσιακά σχέδια κεφαλαριών με έμφαση στα εξαιρετικής ποιότητας υφάσματα και σημασία στη σχεδιαστική λεπτομέρεια ολοκληρώνουν τη διακόσμηση του χώρου του υπνοδωματίου.
Τα σχέδια καλύπτουν απαιτήσεις τόσο για premium & luxury ξενοδοχεία με επιβλητικά κρεβάτια που δεσπόζουν στο χώρο όσο και απαιτήσεις για πιο ατμοσφαιρικά και μεσογειακά δωμάτια σε γήινες και παστέλ αποχρώσεις.
Η συλλογή συμπληρώνεται από αντίστοιχου design κομοδίνα εξαιρετικής ποιότητας σχεδιασμένα από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους σχεδιαστές. Οι συλλογές κρεβατιών Heritage & Nostalgia μπορούν να καλύψουν τόσο τις ανάγκες ενός μικρού καταλύματος καθώς και τις ανάγκες μιας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας.

CORPORATE VIDEO
https://www.youtube.com/watch?v=40wmlUvZ1yo

THE BODYFIX COLLECTION HANDMADE PROCESS
https://www.youtube.com/watch?v=A8tlo3CvB-Q

THE BODYFIX COLLECTION TV SPOT
https://www.youtube.com/watch?v=6vE-G5K8wKU

THE HERITAGE COLLECTION premium beds
https://www.youtube.com/watch?v=4ooLQ1GZq6Q

WEBSITE:
www.candia.gr