Celestyal Cruises

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Cruise Company
Κλάδος δραστηριότητας: Εταιρεία Κρουαζιέρας
Ιστοσελίδα: https://www.celestyalcruises.com
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: Celestyal Cruises: ο ειδικός στην Ελληνική κρουαζιέρα

Η Celestyal Cruises αποτελεί τη μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας με έδρα την Ελλάδα που έχει τοποθετηθεί στρατηγικά ως ο ειδικός στις 3ήμερες, 4ήμερες ή ακόμα και σε 7ήμερες κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά, με στόχο να προσφέρει στους επιβάτες αυθεντικές εμπειρίες τόσο κατά την περιήγησή τους στους προορισμούς, όσο και κατά τη διάρκεια που βρίσκονται εν πλω και απολαμβάνουν τη ζεστή φιλοξενία της εταιρείας, που σφραγίζει την κρουαζιέρα ως έναν διαφορετικό και εξαιρετικά ιδιαίτερο τρόπο διακοπών.
Υπόσχεση της εταιρείας είναι να προσφέρει μία αυθεντική ελληνική εμπειρία, ζωντανή για όλες τις αισθήσεις, μόνο σε λίγες ημέρες. Κάθε κρουαζιερόπλοιο της Celestyal Cruises έχει δική του ατμόσφαιρα και χαρακτήρα και ο επιβάτης είτε απολαμβάνει την παραμονή του εν πλω, είτε γεύεται τους μοναδικούς προορισμούς, αισθάνεται ότι βιώνει μία ολοκληρωμένη εμπειρία που μόνο η Celestyal Cruises μπορεί να του προσφέρει.

Η Celestyal Cruises «μυεί» σε έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο διακοπών, τον Celestyal Τρόπο Διακοπών
Σε κάθε κρουαζιέρα με τη Celestyal Cruises, οι προορισμοί βρίσκονται στο επίκεντρο του ταξιδιού, σε αντίθεση με άλλες εταιρείες του κλάδου, όπου το μεγαλύτερο βάρος δίνεται στην εν πλω εμπειρία. Οι επιβάτες της εταιρείας μπορούν να απολαύσουν στο ίδιο ταξίδι ένα συνδυασμό δημοφιλών ελληνικών νησιών, ταυτόχρονα με «ανεξερεύνητους» τουριστικά προορισμούς, ενώ έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν έως και 5 προορισμούς σε 7 ημέρες.
Μια τριήμερη κρουαζιέρα με τη Celestyal Cruises αποτελεί τον ιδανικό τρόπο να επισκεφθεί κανείς εκτός από την Αθήνα και 4 ακόμη ελληνικά νησιά, στη διάρκεια ενός longer weekend που είναι η κατεξοχήν τάση των shortbreaks/ μικρών αποδράσεων. Για παράδειγμα, ένας επιβάτης, ξεκινώντας από την Αθήνα την Παρασκευή έχει το πλεονέκτημα να απολαύσει τη Μύκονο, το Κουσάντασι ή τη Σάμο, την Πάτμο, το Ηράκλειο και τη Σαντορίνη μέσα σε 3 μόνο μέρες και τη Δευτέρα να είναι πίσω στην Αθήνα. Επίσης, ο τρόπος ανακάλυψης των προορισμών που προσφέρεται από την εταιρεία αφορά πλήθος δραστηριοτήτων για όλα τα γούστα, από επισκέψεις και ξενάγηση σε ιστορικά μνημεία, διάδραση (φαγητό και ψυχαγωγία) με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, βουτιές σε μοναδικές παραλίες, κοκ, όλα σχεδιασμένα με γνώμονα ο επιβάτης να ζήσει μία ξεχωριστή και αξέχαστη εμπειρία.
Αλλά και ο σχεδιασμός της εταιρείας αποδεικνύει την εξειδίκευσή της στην κρουαζιέρα, καθώς αφουγκράστηκε τις προτιμήσεις των επιβατών της το 2017 και εισάγει το 2018 μία νέα 7ήμερη κρουαζιέρα το «Ειδυλλιακό Αιγαίο», δίνοντας την ευκαιρία για διανυκτέρευση στους δημοφιλείς προορισμούς της Μυκόνου και της Σαντορίνης, αλλά και για ολοήμερη παραμονή στο νησί της Μήλου. Έτσι, η πασίγνωστη νυκτερινή ζωή των δύο κοσμοπολίτικων νησιών και οι ανεξερεύνητες ομορφιές της Μήλου γίνονται πλέον προσιτές με την άνεση και την ευκολία της διανυκτέρευσης στο πλοίο.
Η εμπειρία και η επιτυχία της Celestyal Cruises σε αυτήν την ειδική μορφή τουρισμού σφραγίζεται το 2017, το οποίο έκλεισε με θετικό πρόσημο για την εταιρεία, καθώς την προτίμησε ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός επιβατών (100.000) με δραστηριοποίηση δύο πλοίων στο Αιγαίο, λόγω της αυξημένης επιτυχίας της εμπειρίας του Celestyal Τρόπου Διακοπών.
Ο Celestyal Τρόπος Διακοπών
Αποτελεί ένα εκτεταμένο “all inclusive πακέτο”, το οποίο προσφέρεται αποκλειστικά από την Celestyal Cruises και περιλαμβάνει για κάθε επιβάτη:
• Άνετη διαμονή
• Πλήρη διατροφή
• Απεριόριστη κατανάλωση επώνυμων ποτών
• Τουλάχιστον 1 εκδρομή σε μαγευτικά σημεία του Αιγαίου
• Διασκέδαση εν πλω
• Λιμενικά τέλη & φιλοδωρήματα
Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός καθιστά την Celestyal Cruises τον πλέον ανταγωνιστικό τρόπο διακοπών για την παγκόσμια αγορά.
O Celestyal Τρόπος Διακοπών αναγνωρίζεται από τους …. ειδικούς
Η ιδιαίτερη επιτυχία που σημείωσε η ξεχωριστή πρόταση διακοπών της εταιρείας αναγνωρίστηκε τo 2017, αποσπώντας μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στον χώρο του τουρισμού διεθνώς, το βραβείο Best Service των Cruise Critic Editor’s Pick Αwards 2017. Πρόκειται για μία διάκριση που αναγνωρίζει την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της εταιρείας, την άριστη, φιλική και ιδιαιτέρως φιλόξενη εξυπηρέτηση εν πλω.
Προς αυτήν την κατεύθυνση συμβάλλουν και τα μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοια της εταιρείας με μέση χωρητικότητα 1.400 επιβάτες, έτσι ώστε το μέγεθος να καθιστά διαχειρίσιμο τον στόχο, με την αναλογία επιβατών ανά υπάλληλο να αποτελεί βασικό παράγοντα στην παροχή υψηλής ποιότητας προσωποποιημένων υπηρεσιών. Η επικοινωνία με τους επιβάτες χτίζεται στην μητρική τους γλώσσα από το άρτια καταρτισμένο προσωπικό, το οποίο μιλά άπταιστα τις 10 βασικότερες διεθνείς γλώσσες βάσει των χωρών προέλευσης των επιβατών.
Η αναγνώριση και διάκριση της εξειδίκευσης της εταιρείας
Η σημαντικότερη αναγνώριση, ωστόσο, που απολαμβάνει η εταιρεία είναι αυτή που προέρχεται από τους ίδιους τους επιβάτες της! Για μια ακόμη χρονιά, το επιβατικό κοινό της Celestyal Cruises την επιβράβευσε για την μοναδική εμπειρία διακοπών που τους προσέφερε, χαρίζοντας της πέντε κορυφαία βραβεία στα Cruise Critic Cruisers' Choice Awards 2017. Συγκεκριμένα, οι επιβάτες αξιολόγησαν με άριστα την εταιρεία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της, με αποτέλεσμα η τελευταία να κατακτήσει τέσσερα βραβεία στις κορυφαίες κατηγορίες για κρουαζιερόπλοια μεσαίου μεγέθους, συμπεριλαμβανομένων των: «Αξία», «Ψυχαγωγία», «Επιβίβαση» και «Εκδρομές». Η εταιρεία επιπλέον κέρδισε μια θέση στην κορυφαία δεκάδα για τη συνολική κατηγορία «Καλύτερη Εταιρεία Κρουαζιέρας».
Στον ίδιο τόνο και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων ικανοποίησης των επιβατών της εταιρείας που συμπληρώθηκαν εν πλω το 2017, προκύπτει ότι:
89,6% των επιβατών δήλωσε πως θα πρότεινε την εταιρεία ανεπιφύλακτα στους φίλους και την οικογένεια του
86,3 % δήλωσε πως θα επέλεγε να ταξιδέψει ξανά με την Celestyal Cruises
96% δήλωσε ότι η κρουαζιέρα ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και τις ανάγκες τους
99,3% βαθμολόγησε άριστα την φιλοξενία και την καθαριότητα εν πλω
93,4% βαθμολόγησε θετικά τη συνολική εμπειρία φιλοξενίας εν πλω
87,8% εξήρε τη συνολική εμπειρία κρουαζιέρας
87,6 % βαθμολόγησε με άριστα το συνολικό συνδυασμό προορισμών
Τέλος, παρατίθενται συμπληρωματικά σχόλια επιβατών, όπως αναγράφονται στα ερωτηματολόγια ικανοποίησης:

«Οι υπηρεσίες φιλοξενίας που παρείχε το προσωπικό ήταν τόσο καλές, όλα ήταν όμορφα και καθαρά. Πολύ καλοί άνθρωποι, επίσης.» (Βραζιλιάνος επιβάτης)

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την περιποίηση που δεχτήκαμε, αυτές οι διακοπές θα μας μείνουν αξέχαστες. Τα νησιά ήταν πανέμορφα.» (Αργεντίνος επιβάτης)

«Αυτή ήταν η πρώτη μου κρουαζιέρα και πρέπει να ευχαριστήσω την Celestyal για μια τόσο αξιομνημόνευτη, απολαυστική και πλούσια εμπειρία, για να μην αναφερθώ στα αξέχαστα γενέθλια! Θα επιστρέψω οπωσδήποτε και θα συστήσω την Celestyal στην οικογένεια και τους φίλους μου.» (Αυστραλός επιβάτης)

«Το προσωπικό στο εστιατόριο ήταν εξαιρετικό. Ένιωσα σαν βασίλισσα. Λυπάμαι που δεν θυμάμαι τα ονόματά τους. Αυτή η κρουαζιέρα ήταν άψογη.» (Αμερικανός επιβάτης)

(Για λόγους απορρήτου δεν αναγράφεται το ονοματεπώνυμο των επιβατών)

Υποστηρικτικό Υλικό:
Iconic Video 2018 https://drive.celestyalcruises.gr/share/750b53
Idyllic Video 2018 https://drive.celestyalcruises.gr/share/7422dd
Cruise Critic awards https://drive.celestyalcruises.gr/share/16e341