Anatolia Hospitality

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek Hotel Marketing Strategy
Κλάδος δραστηριότητας: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ιστοσελίδα: http://anatoliahospitality.com/
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: Η οικογένεια Χρυσοχοΐδη, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί τα ξενοδοχεία «Ανατόλια», άρχισε να ασχολείται με τον ξενοδοχειακό τομέα το 1928 ανοίγοντας ένα από τα πρώτα ξενοδοχειακά καταλύματα στην Κομοτηνή , το «Όλυμπος», ένα μικρό ξενοδοχείο 14 δωματίων. Ο δημιουργός του, ο κ. Γιώργος Χρυσοχοΐδης, γνωστός και ως «Μπάρμπα Γιώργης», ήταν ένας γνήσιος Θρακιώτης, όπου γνώριζε καλά την έννοια της φιλοξενίας και πώς να φροντίσει τους πελάτες του. Το 1970 ο γιος του, Νικόλαος Χρυσοχοΐδης, ανέλαβε την επιχείρηση μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του ως πολιτικός μηχανικός στην Αγγλία.

Το 1983 ξεκίνησαν οι εργασίες για το πρώτο ξενοδοχείο «Ανατόλια», το οποίο ολοκληρώθηκε το 1985 και άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, επίσης στην Κομοτηνή. Το ζεστό, παραδοσιακό Θρακιώτικο ύφος του το έκανε σύντομα δημοφιλή προορισμό των επισκεπτών της πόλης αλλά και των κατοίκων της περιοχής που το επέλεγαν για την αυθεντική σπιτική κουζίνα του. Μετά από αυτή την πολύ επιτυχημένη επιχείρηση, ο Νίκος Χρυσοχοΐδης αποφάσισε να κάνει ένα νέο άνοιγμα στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Θεσσαλονίκης αγοράζοντας ένα από τα γνωστά ξενοδοχεία της πόλης, το "Βικτώρια" στη Πλατεία Δημοκρατίας, το 1994.

Μετά την αγορά του ξενοδοχείου έγινε και η αλλαγή του ονόματος σε «Anatolia» και ως εκ τούτου, με δυο πλέον ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή, ξεκίνησε ο νέος ξενοδοχειακός ελληνικός όμιλος "Anatolia Hotels".
Τα δυο ξενοδοχεία συνέχισαν να λειτουργούν υπό τη διεύθυνση των 2 γιων του Νικόλαου Χρυσοχοΐδη, Μιχάλη και Γιώργου. Ο Μιχάλης έχοντας αναλάβει τον ρόλο του Διευθύνοντα Σύμβουλου της εταιρείας και ο Γιώργος ως πολιτικός μηχανικός, τεχνικός σύμβουλος και διευθυντής του Anatolia Hotel Komotini.

Συνεχίζοντας την παράδοση για τις αρχές τις οποίες η οικογένεια Χρυσοχοΐδη έγινε γνωστή στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού, ο όμιλος από το 2015 ξεκίνησε την διαχείριση πολυτελών επιπλωμένων διαμερισμάτων και βιλών με την επωνυμία Anatolia Villas. Σήμερα έχει υπό τη διαχείριση του το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών Senses στην Ελιά Μυκόνου, τη Villa Petrolefko στην περιοχή του Ορνού και τη Villa Veneziano στη Λευκάδα.
Στα τέλη του 2016, ο όμιλος Anatolia Hotels & Villas προχώρησε στην εξαγορά του γραφείου εισερχόμενου τουρισμού Asit (Anatolia Travel) το οποίο συμμετείχε από ίδρυσης του (2012) με το 60%.

Πιστοί στη φιλοσοφία που αναδεικνύει τις προσπάθειες και το πάθος πολλών ετών για τη δημιουργία ενός καινούριου τουριστικού concept με σύγχρονο minimal design, νέες τάσεις μάρκετινγκ, value for money υπηρεσίες και δίνοντας έμφαση στο σημαντικότερο και βασικότερο πυρήνα λειτουργίας της ελληνικής φιλοξενίας, η οποία δεν είναι άλλη από το ανθρώπινο δυναμικό και η πελατοκεντρική αντίληψη, ο όμιλος έκανε την παρθενική του ανανεωμένη εμφάνιση, με νέο logo και στρατηγική marketing, στην έκθεση τουρισμού Philoxenia, της Θεσσαλονίκης με την επωνυμία Anatolia Hospitality-We are our people.

Ο νέος minimal σχεδιασμός του logo εσωκλείει μέσα του τις παραδοσιακές αξίες και αρχές του ομίλου οι οποίες συνδέονται με τη βαθύτερη έννοια του Hospitality.

Ενώ το νέο tagline «We are our people» προσδιορίζει το πιο δυνατό στοιχείο της επιτυχίας του ομίλου που δεν είναι άλλο από το προσωπικό του. Το ανθρώπινο δυναμικό που με συνεχή εκπαίδευση και εξειδίκευση στο κάθε τομέα ξεχωριστά, πέρα από το να επιτελεί ενεργό ρόλο στο όραμα και στη φιλοσοφία του ομίλου είναι να επιτυγχάνει και τους ατομικούς-επαγγελματικούς του στόχους στον τουρισμό.

Η Anatolia Hospitality γιόρτασε το rebranding του ομίλου διοργανώνοντας ένα μεγάλο party, με καλεσμένους φίλους και συνεργάτες από όλη την Ελλάδα, στο ξενοδοχείο της, στη Θεσσαλονίκη. Κατά την διάρκεια του event προβλήθηκε η νέα εταιρική της ταυτότητα και τα νέα της βίντεο, όπου στόχο έχουν να προβάλλουν «τους δικούς της ανθρώπους» και το μεράκι τους στον τομέα της φιλοξενίας. Η επικοινωνία του rebranding υποστηρίχθηκε με την δημιουργία νέων εταιρικών εντύπων, αναδιαμόρφωση εταιρικού site, λογαριασμών mail, επαγγελματικών καρτών και ηλεκτρονικών υπογραφών όπου πλέον χρησιμοποιούνται οι φωτογραφίες «των ανθρώπων της» , την αποστολή newsletter και δελτία τύπου σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ καθώς και με πολλά εταιρικά δώρα με την νέα επωνυμία του ομίλου.

Το όραμα της Anatolia Hospitality είναι η συνέχιση της ανάπτυξης του ομίλου είτε μέσω νέων συμβάσεων διαχείρισης (management), είτε με τη δημιουργία δικτύου franchises ξενοδοχείων ή ενοικιασμένων καταλυμάτων και νέων ιδιοκτησιών.

Η Anatolia Hospitality έχοντας την συνεχή στήριξη «των δικών της ανθρώπων» σας καλεί να γίνεται μέλος της επιτυχημένης ομάδας της και να ανακαλύψετε τις ιστορίες τους, γιατί όπως αναφέρεται και στην νέα της καινοτόμο διαφημιστική καμπάνια…..

«Οι ιστορίες των ανθρώπων μας είμαστε εμείς. Γνωρίζοντας τους, μας γνωρίζετε καλύτερα.»

https://www.youtube.com/channel/UCVHaFB5RtvtC06NkRkYCupQ?view_as=subscriber