CHC HOTELS - Chnaris Hotel Management, Development & Consulting

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Hotel Management Consultant
Κλάδος δραστηριότητας: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Ιστοσελίδα: https://www.chc.gr/
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: Η “Chnaris Hotel Management, Development & Consulting S.A.” είναι μια Εταιρεία Management – Σύμβουλος Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, που ξεκίνησε τις εργασίες της την 10η Φεβρουαρίου 2006 και έχει σκοπό την “Διαχείριση Ξενοδοχειακών Μονάδων”, την “Ενοικίαση Ξενοδοχειακών Μονάδων” καθώς επίσης, και την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών “Hotel Management” σε ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις, με την καινοτομία ότι οι υπηρεσίες αυτές διατίθενται επίσης και μεμονωμένες σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες των ξενοδόχων-συνεργατών της.
Ο Γενικός Διευθυντής και Ιδρυτής της “Chnaris Hotel Management, Development & Consulting S.A.” Ζαχαρίας Α. Χνάρης, καθώς και η Διοικητική Ομάδα της εταιρίας είναι στελέχη με αναγνωρισμένο παρελθόν και παρόν στην Τουριστική Αγορά. Η πολυετή εμπειρία που διαθέτουν στην εφαρμογή των πλέον σύγχρονων μεθόδων οργάνωσης και διοίκησης, αποτελεί εγγύηση μόνο για θετικά – επιθυμητά αποτελέσματα.
Αυτό που μας χαρακτηρίζει σαν εταιρία είναι ότι δεσμευόμαστε και εγγυόμαστε την άριστη ποιότητα , την πλήρη ικανοποίηση του πελάτη , την αύξηση των εσόδων και την μεγιστοποίηση των κερδών για τους ξενοδόχους.

Η CHC αναλαμβάνει πλήρως και εξ’ ολοκλήρου την Διαχείριση Ξενοδοχειακών Μονάδων - Hotel Management με σκοπό να βοηθήσει τους ξενοδόχους-συνεργάτες της στην πραγματοποίηση των στρατηγικών τους πλάνων, που θα έχει σαν αποτέλεσμα:
• Τη μεγιστοποίηση των κερδών, την ελαχιστοποίηση του κόστους και την μεγιστοποίηση της προσφερόμενης ποιότητας, αξιοποιώντας στο έπακρον την πολύτιμη εμπειρία του στελεχιακού δυναμικού της εταιρίας και τις σύγχρονες τεχνικές διοίκησης.
• Την αύξηση της αναγνωρισιμότητας καθώς και της εμπορικής αξίας των ξενοδοχειακών μονάδων, μέσα από την απόλυτα επιτυχημένη λειτουργία τους.
• Την ικανοποίηση των ξενοδόχων-συνεργατών της από τα αποτελέσματα της μεταξύ τους συνεργασίας.
Τα έμπειρα στελέχη της CHC αναλαμβάνουν εμπράκτως να αυξήσουν τα έσοδα μιας επιχείρησης με ταυτόχρονη μείωση των λειτουργικών εξόδων και πάντοτε με γνώμονα την άριστη εξυπηρέτηση και την απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη. Παρακολουθούν καθημερινά τα πλάνα κρατήσεων και προσπαθούν με τα μέσα και τις διασυνδέσεις που διαθέτει η εταιρία να μην υπάρξει ποτέ κενό δωμάτιο.
Ενημερώνουν καθημερινά τον Ξενοδόχο αποστέλλοντας καθημερινές Ημερήσιες Αναφορές και στατιστικά στοιχεία αναφορικά όχι μόνο με τα οικονομικά δεδομένα (ποσοστιαία πληρότητα του Ξενοδοχείου, τιμή κόστους & πώλησης ανά δωμάτιο, κλπ.) αλλά και τα λειτουργικά, πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Δηλαδή, παρακολουθούν καθημερινά την σωστή αξιοποίηση των εργαζομένων ούτως ώστε να μην υπάρχουν περισσότεροι εργαζόμενοι από τον απαραίτητο αριθμό, ανάλογα πάντα με τον αριθμό των πελατών του Ξενοδοχείου. Το μεγαλύτερο κόστος σε μια επιχείρηση είναι το κόστος του εργατικού δυναμικού, του οποίου η σωστή διαχείριση οδηγεί στην επιτυχημένη μείωση του κόστους χωρίς απαραιτήτως στην ταυτόχρονη μείωση της ποιότητας και της εξυπηρέτησης που παρέχονται στον πελάτη.
Το ανθρώπινο δυναμικό της CHC αναλαμβάνει επίσης υπεύθυνα τη μείωση στο κοστολόγιο τροφίμων και ποτών με ταυτόχρονη επίτευξη της αύξησης ικανοποίησης των πελατών στον τομέα αυτόν.
Επίσης, αναλαμβάνει την εκπαίδευση του προσωπικού του ξενοδοχείου οργανώνοντας ειδικά προγράμματα & σεμινάρια, τα οποία διεξάγονται πριν την έναρξη της σαιζόν.
Επίσης, αναλαμβάνει τη διαφήμιση & προώθηση της Ξενοδοχειακής Μονάδας μέσω του διαδικτύου (ηλεκτρονικό Marketing ή e-Marketing), περιοδικών και προσωπικών επαφών με τουριστικούς πράκτορες κλπ.
Τα έμπειρα στελέχη της εταιρίας συντάσσουν Προϋπολογισμό Εσόδων – Εξόδων με εγγυημένα αποτελέσματα σύμφωνα πάντοτε με τους στόχους του Ξενοδόχου και την πολιτική της κάθε Ξενοδοχειακής Μονάδας.
Άλλες υπηρεσίες στις οποίες η εταιρία έχει φέρει άριστα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι η Τεχνική μελέτη – σχεδίαση και λειτουργία κουζίνας, μπουφέδων, Show Cooking, a la carte εστιατορίων (Κινέζικου, Ιταλικού, Gourmet κλπ), ο τεχνικός και υγειονομικός έλεγχος μιας Ξενοδοχειακής Μονάδας καθώς επίσης η Υποστήριξη και Λειτουργία σύγχρονου Κέντρου Spa-Θαλασσοθεραπείας.
Με γνώμονα ότι πολλοί ξενοδόχοι δεν επιθυμούν να αναθέσουν την εξ’ ολοκλήρου λειτουργία του ξενοδοχείου τους (Hotel Management) σε κάποιον τρίτο, η CHC καινοτομεί, προσφέροντας τις υπηρεσίες της και μεμονωμένες καλύπτοντας πλήρως τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ξενοδόχου-συνεργάτη της.
Οι υπηρεσίες αυτές χωρίζονται σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα υπηρεσιών αναφέρεται στον τομέα των Πωλήσεων & της Διαφήμισης, ενώ η δεύτερη ομάδα αναφέρεται στον τομέα της Λειτουργίας των Ξενοδοχειακών Μονάδων καθώς και την διαχείριση των εσόδων αυτών.

Έχοντας πάντα ως στόχο της να βοηθήσει τους συνεργάτες- ξενοδόχους να αυξήσουν το εισόδημα τους, με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση του κόστους και κατανοώντας πλήρως τη δυσκολία που εκείνοι αντιμετωπίζουν στη λήψη αποφάσεων σχετικά με το τι πρέπει να πουλήσουν, πότε, σε ποιον και πόσο, η “Chnaris Hotel Management, Development & Consulting S.A.” τους προσφέρει όλα εκείνα τα απαραίτητα εργαλεία διαχείρισης με στόχο την αύξηση των πωλήσεων διαχειρίζοντας & προσαρμόζοντας αποτελεσματικά τις τιμές των προϊόντων. Ένα από αυτά τα άκρως απαραίτητα εργαλεία επιτυχίας αποτελεί και η λεγόμενη Διαδικασία Διαχείρισης των Εσόδων. Η διαχείριση των Εσόδων αφορά την πώληση του σωστού τύπου δωματίου, στο σωστό πελάτη, τη σωστή στιγμή, στη σωστή τιμή, μέσω των σωστών καναλιών προώθησης με την καλύτερη δυνατή προμήθεια.
Εκμεταλλευόμενη την πολύχρονη εμπειρία & τεχνογνωσία της στον τομέα του Τουρισμού, η “Chnaris Hotel Management, Development & Consulting S.A.” εξισορροπεί τη ζήτηση με την πληρότητα, προβλέποντας τις τιμές προκειμένου να μεγιστοποιήσει την αποδοτικότητα του κέρδους του συνεργάτη – ξενοδόχου της.