CHC HOTELS-Chnaris Hotel Management, Development & Consulting S.A.

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Hotel Management Consultant
Κλάδος δραστηριότητας: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Ιστοσελίδα: http://www.chchotels-crete.com/
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: Η “Chnaris Hotel Management, Development & Consulting S.A.” είναι μια Εταιρεία Management – Σύμβουλος Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, που ξεκίνησε τις εργασίες της την 10η Φεβρουαρίου 2006 και έχει σκοπό την “Διαχείριση Ξενοδοχειακών Μονάδων”, την “Ενοικίαση Ξενοδοχειακών Μονάδων” καθώς επίσης, και την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών “Hotel Management” σε ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις, με την καινοτομία ότι οι υπηρεσίες αυτές διατίθενται επίσης και μεμονωμένες σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες των ξενοδόχων-συνεργατών της.
Ο Γενικός Διευθυντής και Ιδρυτής της “Chnaris Hotel Management, Development & Consulting S.A.” Ζαχαρίας Α. Χνάρης, καθώς και η Διοικητική Ομάδα της εταιρίας είναι στελέχη με αναγνωρισμένο παρελθόν και παρόν στην Τουριστική Αγορά. Η πολυετή εμπειρία που διαθέτουν στην εφαρμογή των πλέον σύγχρονων μεθόδων οργάνωσης και διοίκησης, αποτελεί εγγύηση μόνο για θετικά – επιθυμητά αποτελέσματα.
Αυτό που μας χαρακτηρίζει σαν εταιρία είναι ότι δεσμευόμαστε και εγγυόμαστε την άριστη ποιότητα , την πλήρη ικανοποίηση του πελάτη , την αύξηση των εσόδων και την μεγιστοποίηση των κερδών για τους ξενοδόχους.

Η CHC αναλαμβάνει πλήρως και εξ’ ολοκλήρου την Διαχείριση Ξενοδοχειακών Μονάδων - Hotel Management με σκοπό να βοηθήσει τους ξενοδόχους-συνεργάτες της στην πραγματοποίηση των στρατηγικών τους πλάνων, που θα έχει σαν αποτέλεσμα:
• Τη μεγιστοποίηση των κερδών, την ελαχιστοποίηση του κόστους και την μεγιστοποίηση της προσφερόμενης ποιότητας, αξιοποιώντας στο έπακρον την πολύτιμη εμπειρία του στελεχιακού δυναμικού της εταιρίας και τις σύγχρονες τεχνικές διοίκησης.
• Την αύξηση της αναγνωρισιμότητας καθώς και της εμπορικής αξίας των ξενοδοχειακών μονάδων, μέσα από την απόλυτα επιτυχημένη λειτουργία τους.
• Την ικανοποίηση των ξενοδόχων-συνεργατών της από τα αποτελέσματα της μεταξύ τους συνεργασίας.
Τα έμπειρα στελέχη της CHC αναλαμβάνουν εμπράκτως να αυξήσουν τα έσοδα μιας επιχείρησης με ταυτόχρονη μείωση των λειτουργικών εξόδων και πάντοτε με γνώμονα την άριστη εξυπηρέτηση και την απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη. Παρακολουθούν καθημερινά τα πλάνα κρατήσεων και προσπαθούν με τα μέσα και τις διασυνδέσεις που διαθέτει η εταιρία να μην υπάρξει ποτέ κενό δωμάτιο.
Ενημερώνουν καθημερινά τον Ξενοδόχο αποστέλλοντας καθημερινές Ημερήσιες Αναφορές και στατιστικά στοιχεία αναφορικά όχι μόνο με τα οικονομικά δεδομένα (ποσοστιαία πληρότητα του Ξενοδοχείου, τιμή κόστους & πώλησης ανά δωμάτιο, κλπ.) αλλά και τα λειτουργικά, πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Δηλαδή, παρακολουθούν καθημερινά την σωστή αξιοποίηση των εργαζομένων ούτως ώστε να μην υπάρχουν περισσότεροι εργαζόμενοι από τον απαραίτητο αριθμό, ανάλογα πάντα με τον αριθμό των πελατών του Ξενοδοχείου. Το μεγαλύτερο κόστος σε μια επιχείρηση είναι το κόστος του εργατικού δυναμικού, του οποίου η σωστή διαχείριση οδηγεί στην επιτυχημένη μείωση του κόστους χωρίς απαραιτήτως στην ταυτόχρονη μείωση της ποιότητας και της εξυπηρέτησης που παρέχονται στον πελάτη.
Το ανθρώπινο δυναμικό της CHC αναλαμβάνει επίσης υπεύθυνα τη μείωση στο κοστολόγιο τροφίμων και ποτών με ταυτόχρονη επίτευξη της αύξησης ικανοποίησης των πελατών στον τομέα αυτόν.
Επίσης, αναλαμβάνει την εκπαίδευση του προσωπικού του ξενοδοχείου οργανώνοντας ειδικά προγράμματα & σεμινάρια, τα οποία διεξάγονται πριν την έναρξη της σαιζόν.
Επίσης, αναλαμβάνει τη διαφήμιση & προώθηση της Ξενοδοχειακής Μονάδας μέσω του διαδικτύου (ηλεκτρονικό Marketing ή e-Marketing), περιοδικών και προσωπικών επαφών με τουριστικούς πράκτορες κλπ.
Τα έμπειρα στελέχη της εταιρίας συντάσσουν Προϋπολογισμό Εσόδων – Εξόδων με εγγυημένα αποτελέσματα σύμφωνα πάντοτε με τους στόχους του Ξενοδόχου και την πολιτική της κάθε Ξενοδοχειακής Μονάδας.
Άλλες υπηρεσίες στις οποίες η εταιρία έχει φέρει άριστα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι η Τεχνική μελέτη – σχεδίαση και λειτουργία κουζίνας, μπουφέδων, Show Cooking, a la carte εστιατορίων (Κινέζικου, Ιταλικού, Gourmet κλπ), ο τεχνικός και υγειονομικός έλεγχος μιας Ξενοδοχειακής Μονάδας καθώς επίσης η Υποστήριξη και Λειτουργία σύγχρονου Κέντρου Spa-Θαλασσοθεραπείας.
Με γνώμονα ότι πολλοί ξενοδόχοι δεν επιθυμούν να αναθέσουν την εξ’ ολοκλήρου λειτουργία του ξενοδοχείου τους (Hotel Management) σε κάποιον τρίτο, η CHC καινοτομεί, προσφέροντας τις υπηρεσίες της και μεμονωμένες καλύπτοντας πλήρως τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ξενοδόχου-συνεργάτη της.
Οι υπηρεσίες αυτές χωρίζονται σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα υπηρεσιών αναφέρεται στον τομέα των Πωλήσεων & της Διαφήμισης, ενώ η δεύτερη ομάδα αναφέρεται στον τομέα της Λειτουργίας των Ξενοδοχειακών Μονάδων καθώς και την διαχείριση των εσόδων αυτών:
Πωλήσεις & Διαφήμιση
• Πολιτική τιμών – Συμβόλαια Συνεργασίας
• Συμμετοχή σε εκθέσεις
• Marketing
• E- Marketing
• Διαχείριση Reviews
• Αύξηση του δείκτη ικανοποίησης των πελατών (online reputation management) μέσω ειδικών διαδικασιών που οδηγoύν σε αύξηση των πωλήσεων
• Καταχώρηση , Διαχείριση και Παρακολούθηση των Β2C Καναλιών (Βοοking, Expedia, etc.)
• Διαχείριση Εxtranet
• Διαχείριση Social Media
• Και πολλά ακόμη
Λειτουργία Ξενοδοχείου
• Έλεγχος ποιότητας
• Υπηρεσία Μυστικού Επισκέπτη
• Εκπαίδευση Προσωπικού
• Στατιστικές Μελέτες & στοιχεία Βαθμού ικανοποίησης πελατών
• Προϋπολογισμός Εσόδων – Εξόδων (Budgeting)
• Κοστολόγια – Έλεγχος – Ανάλυση εσόδων
• Front Office – Κρατήσεις - Τιμολόγηση
• Συμβουλευτικές υπηρεσίες
• Και πολλά ακόμη
Διαχείριση Εσόδων – Revenue Management
Η διαχείριση των Εσόδων αφορά την πώληση του σωστού τύπου δωματίου, στο σωστό πελάτη, τη σωστή στιγμή, στη σωστή τιμή, μέσω των σωστών καναλιών προώθησης με την καλύτερη δυνατή προμήθεια.
Εκμεταλλευόμενη την πολύχρονη εμπειρία & τεχνογνωσία της στον τομέα του Τουρισμού, η CHC εξισορροπεί τη ζήτηση με την πληρότητα, προβλέποντας τις τιμές προκειμένου να μεγιστοποιήσει την αποδοτικότητα του κέρδους του συνεργάτη – ξενοδόχου της.
Ανάπτυξη ξενοδοχείου
Μελετώντας συνεχώς την ξενοδοχειακή αγορά, η CHC ακολουθεί τις εκάστοτε τάσεις, κατανοεί τη βιωσιμότητα των έργων της και πράττει έγκαιρα μέσα από τις ανάλογες και απαιτούμενες πρακτικές, έχοντας πλέον κατορθώσει να έχει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των ξενοδόχων-συνεργατών της.
Επανατοποθέτηση
Με σκοπό να αναγνωρισθεί, αλλά και να αποκτήσει νέες ευκαιρίες κάποιο ξενοδοχείο, η CHC κάνει την πλήρη αξιολόγηση αυτού προτείνοντας στη συνέχεια αλλαγές και λύσεις που θα επιτρέψουν στο ξενοδοχείο να βγει στην τουριστική βιομηχανία πιο ανταγωνιστικό, θα αποκτήσει αναγνωρισιμότητα και νέες προοπτικές οι οποίες θα το αναδείξουν στην τουριστική αγορά.
Ανακαίνιση
Ο συνδυασμός της επιτυχημένης ανακαίνισης με την ομαλότερη και ευκολότερη λειτουργία του ξενοδοχείου καθώς και την καλύτερη δυνατή ικανοποίηση των πελατών είναι ειδικότητα της CHC Η προσοχή στη λεπτομέρεια κατά τη διάρκεια όλων των σταδίων της ανακαίνισης είναι που κάνει τη διαφορά και επιτρέπει στους ξενοδόχους –συνεργάτες της εταιρείας να αισθάνονται σίγουροι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της επένδυσής τους.
Νέα κατασκευή
Έχοντας ολοκληρώσει αρκετά “ground-up” έργα, η CHC ανταποκρίνεται στους διάφορους βαθμούς πολυπλοκότητας της εκάστοτε κατασκευής προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις σε συνεργασία με διάφορες εταιρείες του χώρου αναφορικά με το αρχιτεκτονικό κομμάτι, τον εσωτερικό διάκοσμο, την κατασκευή και την διαχείριση του έργου έως την ολοκλήρωση αυτού δημιουργώντας τις καταλληλότερες των προϋποθέσεων για κάθε έργο ξεχωριστά.