A77 Suites by Andronis + Axia Hospitality

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek Heritage City Hotel
Κλάδος δραστηριότητας: Ξενοδοχείο
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: Στην καρδιά της Γειτονιάς των Θεών, στην οδό Αδριανού, το A77 Suites by Andronis εκφράζει μια νέα εμπειρία Αθηναϊκής φιλοξενίας, σμίγοντας την ιστορία και τον πολιτισμό με το design και τον μοντέρνο χαρακτήρα της πόλης και προτίνοντας, αντί της παραδοσιακής reception, ενα fashion lobby, το πρώτο στο είδος του.

Πηγή έμπνευσης στο σχεδιασμό και τη φιλοσοφία του η μοναδική του θέση στον πιο διάσημο πεζόδρομο της Πλάκας -ένα πολύχρωμο μωσαϊκό εμπορικών καταστημάτων, μουσείων και αριστουργηματικής αρχιτεκτονικής (εδώ βρίσκεται και η οικία Μπενίζελου, το πιο παλιό σπίτι της Αθήνας) - σε απόσταση αναπνοής από τα ερείπια της Αρχαίας Αγοράς, αλλά και με προνομιακή θέα στην Ακρόπολη.

Αυτή ακριβώς η συνάντηση του κλασικού με την σύγχρονη κομψότητα και τον αστικό χαρακτήρα εκφράζεται τόσο στο interior design των 12 σουιτών όσο και στην αίσθηση της φιλοξενίας σαν σε ένα Αθηναϊκό αρχοντικό σπίτι. Παράλληλα μια σειρά από made to mesure διαδρομές στην πόλη συμβάλλει στη συνολική βιωματική εμπειρία του επισκέπτη, “προσωπική”, πολύπλευρη και με πολιτιστικό χαρακτήρα.

Το ίδιο το κτίριο , ένα διαμάντι αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, χαρακτηρισμένο από το ΥΠΠΟΑ ως νεότερο μνημείο αποκαταστάθηκε με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του ενώ επιλέγοντας στο interior design το αρχιτεκτονικό γραφείο Mutiny, αποδόθηκε με σύγχρονο σχεδιαστικό πνεύμα το λαμπρο παρελθον, αναδεικνύοντας την νεοκλασική αρχιτεκτονική του κτιρίου με αφαιρετικό, μίνιμαλ στυλ. Οι αναφορές στην ιστορία στην τοποθεσία του και στην ιστορικότητα της πόλης των Αθηνών βρίσκονται σε κάθε λεπτομέρεια - από τα ειδικής κατασκευής έπιπλα και τα στοιχεία εμπνευσμένα από νεοκλασικά και αρχαιοελληνικά μοτίβα δοσμένα σε σύγχρονη απόδοση στα έργα τέχνης της Κατερίνας Μεσσήνη, καλλιτεχνικές φωτογραφίες εκθεμάτων και λεπτομερειών του μουσείου της Ακρόπολης σε ασπρομαυρη απόδοση.

Στις σουίτες επιλέχθηκε η χρωματική παλέτα σε τόνους του λευκού, των θερμών γκρι και των γήινων αποχρώσεων, με λινά υφάσματα, βελούδα, δέρματα, ενώ παράλληλα χρησιμοποιήθηκε ξύλο, μάρμαρο και μέταλλο, αξιοποιώντας την ευεργετική δύναμη των φυσικών υλικών για τη δημιουργία μιας γαλήνιας ατμόσφαιρας που αποπνέει αφενός κομψότητα αλλά και την άνεση του σπιτιού. Αποκορύφωμα οι δύο σουίτες Iconic και Courtyard, η πρώτη προσφέροντας μια rooftop εμπειρία με μια από τις πιο προνομιακές Αθηναϊκές ταράτσες και η δεύτερη με μια δική της “Πλακιώτικη” αυλή σχεδιασμένη ώστε να βιώνεις την εμπειρία ενός κατοίκου της περιοχής.

A77 boutique, ένα λόμπι με concept μόδας, είναι ένας χώρος συνάντησης διαδραστικός, δημιουργικός, ζωντανός και γεμάτος ενέργεια. Προτείνοντας high-end brands μαζί με streetwear και ανερχόμενα ταλέντα, συμβαδίζοντας με τη δυναμική της περιοχής που βρίσκεται εκφράζει το διαχρονικό design με τη σύγχρονη αισθητική, με γνώμονα την καλύτερη ποιότητα

Τέλος, φέροντας τη σφραγίδα Andronis το A77 suites είναι σχεδιασμένο με τα υψηλότερα standards ανεσης και κομψότητας χώρων, προσφέροντας εξαιρετικό service.

Παρά τους λίγους μήνες λειτουργίας του το A77 Suites έχει προβληθεί σε κορυφαίους διεθνείς τίτλους όπως το Γαλλικό L’Officiel και το Βρετανικό Wallpaper και στο Channel News Asia (CNA) με 50 εκατομμύρια unique visitors

https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1Zpmehw81x6UmSbG4CHlMvh_CvDOIZlSi