Athenaeum InterContinental Athens

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek MICE City Hotel
Κλάδος δραστηριότητας: Ξενοδοχείο
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: Το μεγαλύτερο συνεδριακό ξενοδοχείο της Αθήνας, το Athenaeum InterContinental Athens, επενδύει στα δυνατά του σημεία και αναδεικνύεται πιο όμορφο από ποτέ.

Η αναδιαμόρφωση του lobby, η δημιουργία του νέου χώρου εκδηλώσεων με φυσικό φωτισμό και η ανανέωση των δωματίων του ξενοδοχείου αποτελούν τη φυσική εξέλιξη ενός 5αστερου ξενοδοχείου που παρακολουθεί τις τάσεις της τουριστικής υποδομής παγκοσμίως και εκσυγχρονίζεται συνεχώς προκειμένου να ανταποκρίνεται στο υψηλό του προφίλ και στο κοσμοπολίτικο κοινό του.


ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Σε μικρή απόσταση από το επιχειρηματικό κέντρο της πόλης, τα 553 σύγχρονα και πιο ευρύχωρα δωμάτια της πόλης με τα 35τ.μ., με θέα στην πόλη ή στον Παρθενώνα, ικανοποιούν τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών επισκεπτών.
Επτά από τους εννέα ορόφους έχουν ανακαινιστεί σύμφωνα με το 5αστερο προφίλ του Athenaeum InterContinental Athens επιβεβαιώνοντας την υπεροχή του στη φιλοξενία.
Τα Deluxe δωμάτια και οι σουίτες, εξοπλισμένα με τα υψηλότερα ποιοτικά και αισθητικά κριτήρια, προσφέρουν μία ποικιλία από αποκλειστικές ανέσεις για κάθε κοσμοπολίτη επισκέπτη.
Οι Club InterContinental όροφοι του Ξενοδοχείου, ο 8ος και ο 9ος, παρέχουν στους επισκέπτες τους αναβαθμισμένες υποδομές και αποκλειστικές υπηρεσίες χωρίς επιπλέον χρέωση.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι υποδομές του ξενοδοχείου για επαγγελματικές συναντήσεις, με συνολικό χώρο 6.000 τετραγωνικών μέτρων και 35 αίθουσες, εξασφαλίζουν την επιτυχία σε κάθε τύπο εκδήλωσης. Το Athenaeum Ballroom, ο μεγαλύτερος ενιαίος συνεδριακός χώρος στην Αθήνα χωρίς κολώνες, φιλοξενεί έως και 1500 σύνεδρους, ενώ οι επιλογές για τη συνεδριακή αγορά σε τοπικό και διεθνές επίπεδο αναβαθμίζονται σημαντικά με το άνοιγμα του Acropolis Terrace, του υπαίθριου χώρου των 600τ.μ. με θέα στα περίφημα ορόσημα της πόλης.
Mε περισσότερο από 35 χρόνια εμπειρίας στον τουριστικό κλάδο και δη στον συνεδριακό, σωστά καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό που δίνει σημασία και στην πιο μικρή λεπτομέρεια της εκάστοτε διοργάνωσης καθώς και state of the art εγκαταστάσεις, το Athenaeum InterContinental Athens υπογράφει events υψηλών προδιαγραφών.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Η επίσκεψη στο βραβευμένο εστιατόριο Premiere στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου ανταμείβει με τις γκουρμέ μεσογειακές γεύσεις και την πιο συγκλονιστική θέα της Αθήνας. Στο lobby, το Cafezoe αποτελεί έναν υπέρκομψο χώρο για πρωινό, το Art Lounge και το Art Bistrot, το πιο κοσμοπολίτικο σημείο συνάντησης στην καρδιά του ξενοδοχείου μαζί και το ρετρό πολυτελές μπαρ Tobar.

Το τελευταίας τεχνολογίας γυμναστήριο με τον πλήρη εξοπλισμό του, ο φυσικός χώρος ευεξίας I-Spa και ο ιδανικός χώρος χαλάρωσης της εξωτερικής πισίνας εξασφαλίζουν αναζωογόνηση σε σώμα, πνεύμα και ψυχή.


ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

Η συλλογή τέχνης του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental Athens, με 350 αυθεντικά έργα τέχνης της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής, σε όλους τους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους φιλοξενίας, προσδιορίζει τη μοναδική ταυτότητα του ξενοδοχείου και το ξεχωρίζει από όλα τα ξενοδοχεία της χώρας από την πρώτη ημέρα που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό.
Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του ξενοδοχείου, ο κ. Δάκης Ιωάννου είχε δηλώσει, «Είχαμε την ιδέα να προσφέρουμε μία οπτική και αισθητική εμπειρία στους επισκέπτες μας μένοντας πιστοί στη δέσμευση να στηρίξουμε τη δημιουργικότητα και το καλλιτεχνικό ταλέντο γενικότερα».