Miraggio Thermal Spa by Nelios

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek Hotel WebSite
Κλάδος δραστηριότητας: Ξενοδοχείο
Ιστοσελίδα: https://www.miraggio.gr
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: To ξενοδοχείο Miraggio Thermal Spa Resort δημιουργήθηκε προκειμένου να θέσει νέα όρια στην πολυτελή διαμονή που προσφέρει η Κασσάνδρα της Χαλκιδικής. Ένα 5+ αστέρων resort που απλώνεται σε 330 στρέμματα και το οποίο έχει ήδη αναδειχθεί σε παγκόσμιο προορισμό για τους διεθνείς jetsetters – όλους όσοι επιθυμούν την απόλυτη εμπειρία πολυτελούς διαμονής, τους spa lovers αλλά και το συνεδριακό τουρισμό.
Τα 300 δωμάτιά του, αλλά και οι κοινόχρηστες εγκαταστάσεις του – από το Myrthia Thermal Spa και την ιδιωτική μαρίνα μέχρι τα εστιατόρια και τη μοναδική εξωτερική πισίνα- είναι έτσι τοποθετημένα, ώστε αφενός να προσφέρουν απρόσκοπτη θέα στο Αιγαίο, και αφετέρου να δημιουργούν μοναδικές... instagramικές γωνιές που λατρεύουν οι κάμερες των κινητών των επισκεπτών και γεμίζουν τους «τοίχους» των social media των fashion & travel bloggers ανά τον κόσμο.

Οι ιδιαιτερότητες του project
H διαφορετικότητα, το παγκοσμιοποιημένο προφίλ και η υπεροχή του Miraggio έναντι του ανταγωνισμού, έπρεπε να γίνουν διακριτά με την πρώτη ματιά στο website. Τόσο το layout του, όσο και η επιλογή και διαχείριση του περιεχομένου του όφειλαν να πείθουν τον επισκέπτη του ότι πρόκειται για ένα μοναδικό ξενοδοχείο, σε μία μοναδική τοποθεσία που όμως έχει να του δώσει μια διαφορετική εμπερία από αυτή που υπόσχονται τα αντίστοιχης ποιότητας καταλύματα της Χαλκιδικής. Ομοίως, η τεχνολογία όφειλε να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα αιτήματα του απαιτητικού και ταξιδιωτικά advanced αγοραστικού κοινού της περιοχής.

Η στρατηγική και το action plan
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, επιλέξαμε να σχεδιάσουμε την ψηφιακή στρατηγική του Miraggio, εφαρμόζοντας μία ολιστική προσέγγιση που περιέλαμβανε
-κατασκευή νέου website,
- SEO στρατηγική
- blogging, emailing marketing και διαχείριση των social media
Στόχος όλων των παραπάνω ενεργειών ήταν να επικοινωνηθεί και θα προωθηθεί η πολυσχιδής μοναδικότητα του ξενοδοχείου στο κοινό στόχευσης του, καθώς και να αναδείξει τα πολλαπλά Unique Selling Propositions του ξενοδοχείου με απώτερο στόχο την αύξηση των online κρατήσεών του.

Δημιουργία νέου website με βάση τα USPs του
Εφαρμόζοντας την αρχή του web storytelling δημιουργήσαμε ένα website που αναδεικνύει τα θετικά του ξενοδοχείου και ταυτόχρονα (αξιοποιώντας την ονομασία και το λογότυπό του) προτείνει ένα διαδραστικό παιχνίδι με τον επισκέπτη του. H επιλογή του video (αντί των μεγάλων φωτογραφιών) μεταφέρει εξαρχής και με πολύ γλαφυρότητα και ζωντάνια την εμπειρία της διαμονής. Το καινούργιο website έχει μια ξεκάθαρη φόρμα, είναι εύκολο στο χρήστη χωρίς να μπερδεύει ή να δυσκολεύει την πλοήγησή του σε αυτό. Ένας «διάλογος» που αναπτύσσεται με τον δυνατικό πελάτη έχει αντικαταστήσει τα κλασικά κουμπιά της μηχανής κράτησης (booking engine) επί της ουσίας σημειολογεί και παραπέμπει στις personalized experiences που θα απολαύσει ο επισκέπτης στο ξενοδοχείο. Υποσυνείδητα του περνάει το «εικονομήνυμα» ότι εδώ δεν θα είναι ένας ακόμα αριθμός κράτησης ή δωματίου, αλλά ένας διακεκριμένος φιλοξενούμενος ο οποίος έχει όνομα, προσωπικότητα και συγκεκριμένες ανάγκες από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα δηλώσει την επιθυμία της διαμονής του στο ξενοδοχείο.
Οι ξεκάθαρες κατηγορίες (των δωματίων, του spa, των εστιατορίων, των προσφερόμενων εμπειριών κλπ) βοηθούν στην πλοήγηση, ενώ οι μεγάλες φωτογραφίες εντάσσουν τον επισκέπτη στις μυστικές απολαύσεις του Miraggio.
To website έχει στρατηγικά σχεδιασμένα call to actions και είναι conversion optimized, διαθέτει δηλαδή όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά προκειμένου να μετατρέψει τον επισκέπτη του σε πελάτη του ξενοδοχείου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Google Analytics, το website κατάφερε το 2017:
- Αύξηση 55% στο τζίρο του ξενοδοχείου που προέρχεται από τις απευθείας κρατήσεις (direct bookings)
- Αύξηση 42% στις επισκέψεις της μηχανής κράτησης της Webhotelier
- Αύξηση 20% του Average Booking Value, που σημαίνει ότι το νέο website είναι σε θέση να πουλήσει καλύτερα τους ακριότερους τύπους δωματίων του ξενοδοχείου.

Search Engine Optimization (SEO)
Βελτιστοποιώντας την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου για τις μηχανές αναζήτησης (SEO), ακολουθώντας όλες εκείνες τις διαδικασίες, επεμβάσεις που χρειάζονται να γίνουν στη δομή και το περιεχόμενο της στοσελίδας, ώστε να είναι όσο το δυνατό πιο φιλικό στις μηχανές αναζήτησης, καταφέραμε όχι μόνο να ανέλθει σε ακόμα καλύτερη θέση στη λίστα αποτελεσμάτων στη Google, αλλά και να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα της σελίδας μέσω των οργανικών αποτελεσμάτων στις χώρες-αγορές που μας αφορούν.
Τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής πέτυχαν τα ακόλουθα:
- 100% αύξηση του μέσου χρόνου παραμονής στο website
- Δραστική μείωση του bounce rate σε σχέση με το προηγούμενο website
- Σημαντική βελτίωση στην κατάταξη στις μηχνές αναζήτησης
- 40% αύξηση στις online κρατήσεις

Blogging – emailing marketing – social media
Εφαρμόζοντας, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, ένα ολιστικό μοντέλο digital marketing στρατηγικής, και προκειμένου η συνολική digital εμπειρία του χρήστη να οδηγεί στην απευθείας κράτηση, η ομάδα της Nelios στην περίπτωση του Miraggio, κατάφερε επίσης:
- Να το εντάξει στη θεματολογία μίας πλειάδας ηχηρών παγκοσμίως travel blogs, ενισχύοντας καταλυτικά με αυτό τον τρόπο τόσο το visibility του ξενοδοχείου όσο και το SEO του.
- Να οργανώσει δεκάτες επισκέψεις διεθνών bloggers και influencers στο ξενοδοχείο αποκομίζοντας εκατοντάδες posts και αναφορές στα social media για το ξενοδοχείο. Με το εργαλείο αυτό, η Nelios κατάφερε τη δυναμική παρουσία του ξενοδοχείου στα Μέσα Ενημέρωσης της νέας εποχής, ενώ ταυτόχρονα αύξησε το κοινό του ξενοδοχείου φέρνοντας ταυτόχρονα πολλούς οργανικούς νέους ακόλουθους στους social media λογαριασμούς του ξενοδοχείου.
- Με την νέα της custom υπηρεσία «Media Hub”, η Nelios κατάφερε να «φιλτράρει» και να αξιολογήσει ταυτόχρονα όλα τα αιτήματα για δωρεάν/ανταλλακτικές φιλοξενίες που έφταναν στο ξενοδοχείο από τους ανά τον κόσμο bloggers και influencers, δίνοντας το «πράσινο φως» μόνο σε όσες από αυτές θα ευνοούσαν και θα οφελούσαν πραγματικά το ξενοδοχείο τόσο σε επίπεδο SEO όσο και σε επίπεδο κύρους και αναγνωρισιμότητας στις αγορές στόχευσής του.
- Με το emailing marketing (την πλήρη αξιοποίηση δηλαδή των ηλεκτρονικών επαφών του ξενοδοχείου για την αποστολή στοχευμένων newsletters) καθώς και με τη σωστή χρήση των social media του ξενοδοχείου (η οποία περιλαμβάνει από τα posts μέχρι και τη διαχείριση των μηνυμάτων που φτάνουν στους λογαριασμούς από τους υφιστάμενους και τους δυνητικούς πελάτες), η Nelios όχι μόνο αύξησε το κοινό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του ξενοδοχείου (11.987 likes στη σελίδα του Facebook και 11.500 followers στο Instagram – όλα οργανικά), αλλά βελτίωσε σημαντικά το engagement και άρα βοήθησε το community building του ξενοδοχείου
Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν πως μια σωστή και ολιστική οnline στρατηγική μπορεί να διαμορφώσει ένα βιώσιμο και κερδοφόρο επιχειρηματικό μοντέλο κρατήσεων για μια ανεξάρτητη ξενοδοχειακή μονάδα. Τα στατιστικά νούμερα αποδεικνύουν και σε επίπεδο αριθμών ότι το ξενοδοχείο κατάφερε να ξεχωρίσει και μάλιστα σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον και να καινοτομήσει στο σύνολο της ψηφιακής του παρουσίας, καθιστώντας το άξιο για το Χρυσό Βραβείο της δεδομένης κατηγορίας.

https://wetransfer.com/downloads/388e6ac0515e692f4a604441b8b3a96820180213121700/d5046b691d2702d3bfc18b4fc5323ed520180213121700/648706