Herodion Hotel by Nelios

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek Hotel WebSite
Κλάδος δραστηριότητας: Ξενοδοχείο
Ιστοσελίδα: https://www.herodion.gr
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: To ξενοδοχείο
Tο Herodion Hotel είναι μια μικρογραφία μητρόπολης του κόσμου. Μέσα του περικλείει διακριτικά αλλά ταυτόχρονα ευδιάκριτα όλη την σύγχρονη γλώσσα του πολυτελούς design και της υψηλής τεχνολογίας, την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης του τόπου του αλλά και όλες τις εκφάνσεις της καλής ζωής.
Στρατηγικά τοποθετημένο στη σκιά της Ακρόπολης, βρίσκεται εκεί ακριβώς που χτυπά η καρδιά αλλά και η ζωή της πόλης.

Οι ιδιαιτερότητες του project
Ο πολυμορφικός χαρακτήρας του ξενοδοχείου και ο όγκος της πληροφορίας δεν αποτυπώνονταν σωστά και με εύχρηστο τρόπο στο προϋπάρχον website. Υπήρχε ασυνέπεια μεταξύ ρεαλιστικής και ψηφιακής εικόνας του ξενοδοχείου, με την πρώτη να υπερτερεί σαφώς έναντι της δεύτερης. Ωστόσο, το νέο website που κλήθηκε να υλοποιήσει η ομάδα της Nelios, είχε να ανταποκριθεί και σε μία νέα πρόκληση. Να αναδείξει το πλεονέκτημα της θέσης του ξενοδοχείου, απεικονίζοντας με σύγχρονο τρόπο και ύφος την εγγύτητά του σε όλους τους τουριστικούς - ιστορικούς - πολιτιστικούς προορισμούς της γύρω περιοχής. Το νέο website, θα έπρεπε, αντίστοιχα, να ενσωματώνει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες και επιταγές του digital marketing που θα το βοηθούσαν να “πάρει κεφάλι” έναντι του ανταγωνισμού.

Η στρατηγική και το action plan
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, επιλέξαμε να σχεδιάσουμε εκ νέου την ψηφιακή στρατηγική του Herodion Hotel, εφαρμόζοντας μία 360ᵒ προσέγγιση που περιελάμβανε:
κατασκευή νέου tailor made design & conversion optimized website
SEO στρατηγική
blogging
Στόχος όλων των παραπάνω ενεργειών ήταν να επικοινωνηθεί και να προωθηθεί η πολυσχιδής μοναδικότητα του ξενοδοχείου στο κοινό στόχευσης του, καθώς και να αναδειχθούν τα πολλαπλά Unique Selling Propositions του με απώτερο στόχο την αύξηση των online κρατήσεών του.

Δημιουργία νέου website με βάση τα USPs του
Προσπαθώντας να συνδυάσουμε την αρχή του storytelling design χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στον όγκο της πληροφορίας, δημιουργήσαμε στην πραγματικότητα ένα website-άλμπουμ - κάτι σαν illustation περιοδικό της πόλης, το οποίο περικλείει τα πάντα: από τις πληροφορίες για τα δωμάτια και τα facilities του ξενοδοχείου, μέχρι τις αποστάσεις από τα πλησιέστερα sighseeings της πόλης, αλλά και calendar με τις σημαντικότερες κάθε φορά πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σε κάθε κατηγορία υπάρχουν τονισμένες και ορατές με την πρώτη ματιά οι βασικές πληροφορίες, ενώ όλη η επιμέρους, “ειδική” πληροφορία εμφανίζεται με τη λογική “ευκολόχρηστων και ευκολοδιάβαστων boxes”. Στις σελίδες των δωματίων, για παράδειγμα, δίνεται ξεκάθαρα η πληροφορία των τετραγωνικών τους, της χωρητικότητάς τους ως προς τα άτομα και της θέας που προσφέρουν, ενώ όλες οι υπόλοιπες πληροφορίες (facilities κ. ά) μπορούν να “κατέβουν” εύκολα και γρήγορα από τον χρήστη που ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα.
Από τα πλέον αξιοσημείωτα και καινοτόμα χαρακτηριστικά του νέου website είναι η ειδική εφαρμογή που δημιουργήθηκε για τον χάρτη και είναι αυτή η οποία ανέλαβε να αναδείξει το πλεονέκτημα της θέσης του ξενοδοχείου (όπως αναφέρουμε παραπάνω, στο πεδίο με τις ιδιαιτερότητες του project). Στο χάρτη αυτό απεικονίζεται η απόσταση του ξενοδοχείου από τους σημαντικότερους τουριστικούς - πολιτιστικούς προορισμούς της γύρω περιοχής. Οι κουκίδες που αναβοσβήνουν (αίσθηση ζωντάνιας και διάδρασης) μετατρέπονται αμέσως σε φωτογραφίες των μνημείων, των μουσείων κλπ, δημιουργώντας έτσι την αίσθηση ενός ζωντανού οδηγού πόλης. Μέσω της εφαρμογής αυτής δίνονται αποστάσεις, οδηγίες και πραγματικό navigation για την πρόσβαση στο ξενοδοχείο από τα πλησιέστερα λιμάνια/ αεροδρόμια και εθνική οδό, ενώ με τα ειδικά φίλτρα που θα επιλέξει ο χρήστης λειτουργεί αντίστοιχα και με τον ίδιο τρόπο για τα πλησιέστερα αξιοθέατα.
Η εφαρμογή αυτή του χάρτη, η οποία είναι φιλική προς το χρήστη, επί της ουσίας επιδεικνύει την εγγύτητα του ξενοδοχείου σε όλα τα τουριστικά attractions της πόλης.

To νέο website είναι custom made και conversion optimized, διαθέτει δηλαδή όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά προκειμένου να μετατρέψει τον επισκέπτη του σε επισκέπτη του ξενοδοχείου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Google Analytics, το νέο website του Ηerodion Hotel σημείωσε το 2017:
Αύξηση κατά 94% στις απευθείας κρατήσεις (direct bookings)
- Αύξηση κατά 90% στο τζίρο του ξενοδοχείου που προέρχεται από τις απευθείας κρατήσεις (direct bookings)
- 20% συνολική αύξηση των online κρατήσεων του ξενοδοχείου
- 30% μείωση της ψαλίδας κρατήσεων μεταξύ OTAs / απευθείας κρατήσεων
- Αύξηση κατά 14% στις επισκέψεις της μηχανής κράτησης
- Αύξηση 25,5% του conversion rate.


Search Engine Optimization (SEO)
Με μέλημά μας να κάνουμε την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου πιο “φιλική” για τις μηχανές αναζήτησης (SEO), ακολουθήσαμε όλες εκείνες τις τεχνικές διαδικασίες και πραγματοποιήσαμε όλες τις επεμβάσεις που χρειάζονται να γίνουν στη δομή και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Έτσι καταφέραμε όχι μόνο να την ανεβάσουμε σε ακόμα καλύτερη θέση στη λίστα αποτελεσμάτων στη Google, αλλά και να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα της σελίδας μέσω των οργανικών αποτελεσμάτων στις χώρες-αγορές που μας αφορούν.
Τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής πέτυχαν τα ακόλουθα:
- 55% αύξηση της επισκεψιμότητας του website
- 51% νέοι χρήστες
- Δραστική μείωση του bounce rate (45,5%) στη μηχανή κράτησης σε σχέση με το προηγούμενο website
- Σημαντική βελτίωση στην κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης
Blogging
Προκειμένου η συνολική digital εμπειρία του χρήστη της ιστοσελίδας του Herodion Hotel να καταλήγει στην απευθείας κράτηση, η ομάδα της Nelios προχώρησε και στις ακόλουθες ενέργειες:
- Ενέταξε το Herodion Hotel στη θεματολογία ηχηρών παγκοσμίως travel blogs, ενισχύοντας καταλυτικά με αυτό τον τρόπο τόσο το visibility του ξενοδοχείου όσο και το SEO του
- Oργάνωσε δεκάδες επισκέψεις διεθνών bloggers και influencers στο ξενοδοχείο αποκομίζοντας ηχηρά posts και αναφορές στα social media για το ξενοδοχείο. Με το εργαλείο αυτό, η Nelios εδραίωσε τη δυναμική παρουσία του ξενοδοχείου στα Μέσα Ενημέρωσης της νέας εποχής, ενώ ταυτόχρονα αύξησε το κοινό του ξενοδοχείου φέρνοντας ταυτόχρονα πολλούς οργανικούς νέους ακόλουθους στους social media λογαριασμούς του ξενοδοχείου.
- Με τη νέα της custom υπηρεσία «Media Hub», κατάφερε να «φιλτράρει» και να αξιολογήσει ταυτόχρονα όλα τα αιτήματα για δωρεάν/ανταλλακτικές φιλοξενίες που έφταναν στο ξενοδοχείο από τους ανά τον κόσμο bloggers και influencers, δίνοντας το «πράσινο φως» μόνο σε όσες από αυτές θα ευνοούσαν και θα οφελούσαν πραγματικά το ξενοδοχείο τόσο σε επίπεδο SEO όσο και σε επίπεδο κύρους και αναγνωρισιμότητας στις αγορές στόχευσής του.

Όλα τα παραπάνω είναι επί της ουσίας μία σύνοψη του όφελους το οποίο μπορεί να απολαύσει μία ανεξάρτητη ξενοδοχειακή μονάδα εφαρμόζοντας το μόντελο μίας ολιστικής online στρατηγικής. Κάνοντας στοχευμένη χρήση όλων των διαθέσιμων online εργαλείων και εστιάζοντας στρατηγικά σε κοινά στόχευσης τα οποία μπορούν να αποφέρουν μετρήσιμα αποτελέσματα για το ξενοδοχείο, διαμορφώσαμε ένα απολύτως βιώσιμο και κερδοφόρο επιχειρηματικό μοντέλο προσανατολισμένο στις απευθείας κρατήσεις ( direct bookings through the website). Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το design και την τεχνολογική καινοτομία που παρουσιάζει η ψηφιακή του εικόνα, θεωρούμε ότι το καθιστά άξιο για τη διεκδίκηση του Χρυσού Βραβείου της δεδομένης κατηγορίας.

https://wetransfer.com/downloads/2372dc1a75848451509f85e53ff8a1bd20180213120535/4657450ac247b3a46feeb4d4cac7858b20180213120535/34fee5