Tool

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Branding Strategy
Κλάδος δραστηριότητας: Digital Agency
Ιστοσελίδα: https://www.tool.gr/
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: Η εταιρεία Pillowhite είναι μια νέα εταιρεία διαχείρισης επιλεγμένων σπιτιών, διαμερισμάτων και πολυτελών μεζονετών σύντομης διαμονής σε Ελλάδα και Κύπρο. www.pillowhite.com

Η λιτότητα, η φινέτσα, η ποιότητα και η καθαριότητα, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της συλλογής της εταιρείας, ενώ η φιλοξενία, η ειλικρίνεια και η προσωπική επαφή, είναι οι βασικές αρχές των υπηρεσιών που προσφέρει. Όλα αυτά συνδυάζονται αρμονικά ώστε να κάνουν τον κάθε επισκέπτη να νιώσει σαν στο σπίτι του!

Η ανάγκη
Η εταιρεία Pillowhite επέλεξε την Tool με πολυετή εμπειρία στο κλάδο του τουρισμού, για την δημιουργία του νέου αυτού brand στο κλάδο ενοικίασης καταλυμάτων, που θα επικοινωνεί την ξεχωριστή προσωπικότητά του και θα το καθιερώσει ως ένα luxury brand στην κατηγορία του «short stay rental», με προδιαγραφές πεντάστερου ξενοδοχείου.

Υλοποίηση
Για την υλοποίηση του έργου η Tool ανέλαβε το branding της εταιρείας σχεδιάζοντας στρατηγική που περιελάμβανε:
1. το naming της εταιρείας
2. τον σχεδιασμό λογοτύπου και εταιρικής ταυτότητας
3. τον σχεδιασμό και ανάπτυξη νέου website
4. τον σχεδιασμό digital marketing στρατηγικής

Naming
Για την ονοματοδοσία του νέου brand “Pillowhite” η Tool εμπνεύστηκε από την αξία της φιλοξενίας και της καθαριότητας.
Η λέξη αποτελείται από δύο συνθετικά: τη λέξη Pillow και τη λέξη White.
Η ιδέα της Tool, στηρίχτηκε στην ανάγκη δημιουργίας μίας νέας διάστασης στον όρο ''short stay rental'', όπου η αγάπη για την φιλοξενία και την καθαριότητα, να δηλώνεται ξεκάθαρα μέσα από το όνομα, αλλά και μέσα στο ίδιο το κατάλυμα.
Έτσι, προτείναμε τη δημιουργία λευκών μαξιλαροθηκών με το όνομα του brand Pillowhite τυπωμένο πάνω σ’ αυτές, ως ένδειξη επαγγελματισμού και εμπιστοσύνης απέναντι στο πελάτη αλλά και ως ένα χαρακτηριστικό που θα κάνει το brand να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Σχεδιασμός λογοτύπου
Για να οπτικοποιηθεί το concept προχωρήσαμε στον σχεδιασμό λογοτύπου, το οποίο είναι minimal με χρώμα που παραπέμπει σε καθαριότητα, φινέτσα, ισορροπία, ηρεμία. Έχει καθαρές γραμμές και μεγάλη αραίωση μεταξύ των γραμμάτων για να προσφέρει την αίσθηση της εκλεπτυσμένης πολυτέλειας.
Επίσης, ο τρόπος σχεδιασμού του γράμματος «W» συνδέει ομαλά τα δυο συνθετικά λέξεων του brand name Pillowhite.

Σχεδιασμός και ανάπτυξη website
Επιπλέον στα πλαίσια του branding αναπτύξαμε και σχεδιάσαμε το website όπου δόθηκε έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εταιρείας ως προς την καθαριότητα, τα υψηλά στάνταρ παροχών των βιλών και διαμερισμάτων αλλά και τον επαγγελματισμό διαχείρισης ακινήτων σε επίπεδο Β2Β για ιδιοκτήτες ακινήτων.
Το ύφος του συνδυάζει minimal στοιχεία που επικοινωνούν την εμπειρία που θα αποκομίσει ο επισκέπτης όταν επισκεφθεί τα πολυτελή διαμερίσματα και τις βίλες ενώ ο σύγχρονος & responsive σχεδιασμός του προσφέρει μια ολοκληρωμένη online εμπειρία στο χρήστη με πρόσβαση από όλες τις συσκευές.
Επίσης, η χρήση sticky menu εμφανίζει τo call to action button για εύρεση του κατάλληλου ακινήτου καθ’ όλη τη διάρκεια πλοήγησης του χρήστη κάνοντας πιο εύκολη τη μετατροπή του σε πελάτη. Η ενότητα «Βlog» που προστέθηκε ενισχύει το brand identity της εταιρείας, αυξάνει την αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες, επικοινωνεί ταξιδιωτικά tips και νέα της εταιρείας και βελτιώνει την κατάταξή του στις μηχανές αναζήτησης.

Search Engine Optimization
Επιπλέον, στα πλαίσια βελτιστοποίησης του website εφαρμόσαμε τις βασικές αρχές του SEO (Search Engine Optimization) με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να εξασφαλιστεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η εμφάνισή του κατά την αναζήτηση συναφών με το περιεχόμενο όρων σε υψηλές θέσεις στις διαδεδομένες μηχανές αναζήτησης (Google κ.ά.),. Πιο συγκεκριμένα τo περιεχόμενο του website αναπτύχθηκε σύμφωνα με όλα τα πρότυπα (XHTML, CSS, titles, headers, meta tags) που το καθιστούν φιλικό ως προς τις μηχανές αναζήτησης εφαρμόζοντας σε όλες τις σελίδες ξεχωριστά titles στα headings τους.

Social Media
Στα πλαίσια της Digital Marketing στρατηγικής που εφαρμόσαμε για την Pillowhite χρησιμοποιήθηκαν οι υπηρεσίες: Content Strategy & Development, Facebook and Instagram Community Management, Facebook and Instagram Strategy & Planning, Facebook and Instagram Ads με στόχο τη διεύρυνση του fan base, την αλληλεπίδραση με το κοινό των social media, την ενδυνάμωση του brand και την ανάδειξη των USPs αυτού.

Google AdWords
Εκτός από τα Social media η ανάγκη της εταιρείας για την online προώθηση του pillowhite.com ήταν:
1. Τα απευθείας request από το website
2. Η δημιουργία του brand awareness
3. Η προσέλκυση νέων leads
4. Η δημιουργία brand loyalty
5. Η δημιουργία traffic στο website
Για το λόγο αυτό υλοποιήσαμε online καμπάνιες Google Ads: Search Advertising, Display Advertising και Remarketing με στόχευση κοινού βάσει των επιθυμητών δημογραφικών χαρακτηριστικών και ενιαφερόντων.

Αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα της στρατηγικής μας για το Pillowhite οδήγησαν σε:

 Διαρκή αύξηση των απευθείας request
 Διαρκή βελτίωση του conversion rate.
 Διαρκή αύξηση του website traffic
 Διαρκή αύξηση του fan base

Τα παραπάνω αποτελέσματα, η συνολική στρατηγική branding, το concept για το naming και τον σχεδιασμό της εταιρικής ταυτότητας αλλά και η αισθητική του website σε συνδυασμό με τις digital marketing ενέργειες καθιστούν κατά τη γνώμη μας άξια την υποψηφιότητα της Tool για το βραβείο "Best Branding Strategy".