LINE GROUP

Υποψήφιος στην κατηγορία Top Export Consultant
Κλάδος δραστηριότητας: EXPORT CONSULTING
Ιστοσελίδα: http://www.line-group.eu/
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: Η Line Group είναι μια διεθνής εταιρεία συμβούλων ηλεκτρονικού εμπορίου που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε υπερήφανοι που επιλεχθήκαμε ως οι Global Service Partners της Alibaba.com στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία από τον Νοέμβριο του 2015.
Η μεγάλη εμπειρία των μελών μας και η project-based προσέγγιση σε κάθε έργο παρέχει ένα one-stop-shop στις ελληνικές επιχειρήσεις σε περισσότερες από 100 βιομηχανίες, οι οποίες μειώνουν το κόστος και την προσπάθεια διαχείρισης έως και κατά 90%.
Όντας πρωτοπόροι στην Ελλάδα της ιδέας EWTP (Electronic World Trade Platform), η Line Group καθιστά πλέον εύκολο για τους Έλληνες επιχειρηματίες να επεκταθούν παντού.

Είμαστε consultants;
Όχι μόνο! Είμαστε κάτι παραπάνω! Είμαστε e-business & business experts αλλά εξάγουμε και τα προϊόντα των εταιρειών του ομίλου μας σε 4 Ηπείρους, σε περισσότερες από 28 χώρες. Οπότε, εκτός από την θεωρητική γνώση και την θέση του συμβούλου, έχουμε μία πολυετή πρακτική εμπειρία στο παγκόσμιο εμπόριο.
Η Line Group, μία αμιγώς εξαγωγική εταιρεία βιομηχανικού εξοπλισμού και συστημάτων θέρμανσης, όντας πωλητής στην πλατφόρμα alibaba.com για 3 συνεχή έτη, εξαιτίας της ξέφρενα ανοδικής πορείας που ακολούθησε με τις εξαγωγές, επιλέχθηκε από τον Κινέζικο όμιλο alibaba group ως ο Global Service Partner της alibaba.com για την Ελλάδα.

Πότε ξεκίνησε η συνεργασία;
Τον Νοέμβριο του 2015, όπου δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό business unit, με καταστατικό σκοπό να δρα ως σύμβουλος της alibaba.com για την ανάπτυξη του δικτύου της στην Ελλάδα. Εκεί, πήραμε το ‘χρίσμα’ του συμβούλου και δημιουργήθηκε μία ομάδα από νέους καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο του consulting και του ηλεκτρονικού εμπορίου. Στις αρχές της συνεργασίας με τον Κινέζικο όμιλο, τα μέλη της ομάδας μας εκπαιδεύονταν καθημερινά από τους managers στην Κίνα, ενώ πολύ σύντομα, οι ίδιοι έφτασαν στο σημείο να εκπαιδεύουν τους αντίστοιχους partners σε όλον τον πλανήτη!

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσαμε;
Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τα μέλη της Line Group ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σοβαρότατο πρόβλημα. Οι περισσότερες εταιρίες που γράφονταν στην πλατφόρμα, δεν μπορούσαν να την αξιοποιήσουν ως ένα εργαλείο ανάπτυξης των εξαγωγών τους, γιατί είτε δεν είχαν καμία εμπειρία στο εξαγωγικό εμπόριο, είτε είχαν μικρή εμπειρία με το ηλεκτρονικό εμπόριο ή ακόμη δεν γνώριζαν την διαπραγματευτική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να επηρεάσουν τον δυνητικό πελάτη.

Πως ξεπεράσαμε αυτές τις προκλήσεις;
Μετά από αναλυτική μελέτη όλων των αναγκών των δυνητικών εξαγωγέων, αναπτύξαμε μία σειρά από tailor made καινοτόμες υπηρεσίες, οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επιχείρησης ανεξάρτητα από το μέγεθος της, αν έχει εμπειρία στις εξαγωγές, αν έχει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό κλπ.
Επί της ουσίας, λειτουργούμε ως one stop-shop καθώς οι υπηρεσίες μας καλύπτουν την εξαγωγική δραστηριότητα μίας σύγχρονης επιχείρησης από το Α έως το Ω.
Από την αναζήτηση και εύρεση των υποψήφιων πελατών, την διαπραγμάτευση μαζί τους, μέχρι και το after-sales service για λογαριασμό των συνεργατών μας.
Μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ως pioneers ανάμεσα σε όλους τους global service partners της alibaba, μας ζητήθηκε να εκπαιδεύσαμε όλους τους partners παγκοσμίως ώστε να δημιουργήσουν και αυτοί με την σειρά τους τις ίδιες υπηρεσίες και να αντιγράψουν ένα πλήρες business model στο κομμάτι της συμβουλευτικής.