BAT LTD

Υποψήφιος στην κατηγορία Top Export Packaging
Κλάδος δραστηριότητας: ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΛΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
Ιστοσελίδα: http://www.batpackaging.gr
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: Η εταιρία μας ξεκίνησε την πορεία της το 1970 με ιδρυτή τότε τον κ. Μιχαλόπουλο Φίλιππο με την επωνυμία MITSI O.E. Ο κ. Μιχαλόπουλος έχει σπουδάσει εργοδηγός μηχανολογικών κατασκευών, έχει διακριθεί σε κρατικό πανελλήνιο διαγωνισμό και έχει κερδίσει υποτροφίες σπουδών στην Γερμανία και στην Αμερική. Μιλάει άπταιστα αγγλικά, γερμανικά. Το 1976 γίνεται η πρώτη αλλαγή της επωνυμίας σε FILMIX και η μεταφορά της έδρας σε στρατηγικότερο σημείο κοντά στη βιομηχανία, όπως και γίνονται τα πρώτα βήματα εισαγωγών υλικών συσκευασίας από το εξωτερικό. Η ιδέα πλέον της επέκτασης των δραστηριοτήτων μας στην παραγωγή η οποία θα μας έδινε την δυνατότητα νέων υλικών στην αγορά και συμμετοχής μας σε κρατικούς διαγωνισμούς (Ελλ.Στρατός, Τράπεζες, Ελληνικά Ταχυδρομεία, ΟΤΕ, ΔΕΗ), μας έκανε να ιδρύσουμε το 1986 παράλληλα με την FILMIX η οποία είχε εμπορική δραστηριότητα , την εταιρία ΒΑΤ ΕΠΕ (Βιομηχανία Αυτοκόλλητων Ταινιών) με εργοστάσιο και έδρα στην Μεταμόρφωση Αττικής με την οποία αυξήσαμε τον όγκο των εισαγόμενων πρώτων υλών για την παραγωγή πλέον αυτοκόλλητων ταινιών στην Ελλάδα.
Το 1994 βλέποντας την ραγδαία βιομηχανική εξέλιξη που έχει η περιοχή του Θριασίου ανοίγουμε υποκατάστημα και κέντρο διανομής στην περιοχή του Ασπροπύργου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.
Το 1999 γίνεται πλέον η συνένωση των δυο εταιριών με κοινή ονομασία ΒΑΤ ΕΠΕ και αρχίζει η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος που είχαμε για αναζήτηση ιδιόκτητου χώρου κατασκευής εμπορικού κτιρίου για έδρα-γραφεία και νέο κέντρο διανομής. Το 2004 γίνεται η αγορά του οικοπέδου στην περιοχή της Άνω Φούσας στον Ασπρόπυργο σε στρατηγικό εμπορικό σημείο.(4η έξοδος Αττικής Οδού). Και το 2006 ολοκληρώνονται οι κατασκευές των νέων υπερμοντέρνων εγκαταστάσεων μας και κάνουμε την μεταφορά έδρας στον ιδιόκτητο χώρο.
Σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια της υλοποίησης του προγράμματος και της επέκτασης των πωλήσεων μας στην Ελλάδα σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και στο εξωτερικό, έπαιξε η συμμετοχή και της δεύτερης γενιάς της οικογένειας, δηλαδή, της κας. Μιχαλοπούλου Κέλλυς με σπουδές στον ποιοτικό έλεγχο και τα Logistics και του Δρ. Μιχαλόπουλου Γεώργιου με Διδακτορική διατριβή στην Οικονομία και το Διεθνές Εμπόριο, ακαδημαϊκή έδρα στην Δημόσια Διοίκηση και τους Διεθνής Θεσμούς στο Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο του Marche-Ιταλίας και μεταπτυχιακό στην Στρατηγική και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εξασφαλίζοντας έτσι την βιώσιμη και ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη της εταιρία μας για τα επόμενα χρόνια.

http://www.batpackaging.gr info@batpackaging.gr

Προσπαθούμε σε μια μελλοντική συνεργασία με τους πελάτες μας, να επιτύχουμε:
μειωμένο κόστος υλικών , απλούστερες μεθόδους , μειωμένο κόστος εργασίας, λιγότερη ζημιά, αυξημένη ασφάλεια. Μηχανήματα όπως : τσερκομηχανές αυτόματες- ημιαυτόματες, περιτύλιξης παλετών με stretch-film, συρραπτικά-καρφωτικά μηχανήματα, θερμοκολλητικά, θερμοσυρρίκνωσης vacuum, κλειστικά χαρτοκιβωτίων και υλικά όπως: stretch film χειρός- βιομηχανικό με UV, Stretch-film μαύρο-λευκό-πράσινο-κόκκινο-μπλέ, αυτοκόλλητες ταινίες πλαστικές από PPL-PVC-PPA-χάρτινες- υφασμάτινες-διπλής επικόλλησης(σε φόρμα) , χαρτοκιβώτια, χαρτιά κράφτ-κρεπέ, αεροπλάστ, χαρτί οντουλέ, αεροχάρτ, χάρτινες γωνιές, πλαστικά σκεπάσματα, πλαστικά σακουλάκια, πλαστικές τσάντες τυπωμένες-ατύπωτες,ετικέτες προτυπωμένες-ατύπωτες για bar-code ,θήκες courier bags,υλικών μέτρησης και καταπολέμησης της υγρασίας και της θερμοκρασίας, τσέρκια πλαστικά-μεταλλικά, συνδετήρες τσερκιού, σιλικονόχαρτο και άλλα 10.000 είδη που τους εξυπηρετούν στην παραγωγή, την προστασία και την διακίνηση των προϊόντων τους.
Εισαγωγείς και αντιπρόσωποι εξειδικευμένων προϊόντων θερμοσυρίκνωσης extrusion δίνουμε λύσεις σε εταιρίες τροφίμων, φαρμάκων, καλλυντικών, ναυτιλιακών, χάλυβα, μονωτικών και δομικών υλικών, μεταφορικές, τράπεζες, κατασκευάστριες–τεχνικές εταιρίες, καλωδίων, κ.α., οι οποίες και μας εμπιστεύονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Σκοπός της συμμετοχής και βράβευση μας στην φετινή διοργάνωση στην κατηγορία Top Export Packaging Company, είναι η επιβράβευση μας για την πολυετή μας παρουσία εντός και εκτός συνόρων, βοήθεια στην ενίσχυση στις ήδη υπάρχουσες αυξημένες εξαγωγές μας και περαιτέρω συνεργασία- ανάπτυξη και αξιοποίηση των γνώσεων μας με περισσότερες εταιρίες του εξωτερικού.

Υλικά άκρως εξειδικευμένα τα οποία πολλά από αυτά δεν υπάρχουν ούτε αυτήν την στιγμή στην ελληνική αγορά, όπως δείκτες αφύγρανσης και προστασίας οξείδωσης που έχουμε εξάγει για παράδειγμα στο κεντρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Συρία, ειδικά αλουμινόχαρτα και σιλικονόχαρτα για την συσκευασία panel πολυουρεθανης σε βιομηχανίες στην Ρουμανία, σακουλάκια, Doy-Pack με αλουμίνιο για την συσκευασία
σοκολατένιας σταφίδας, προϊόν μοναδικό με πιστοποίηση πατέντας παγκοσμίως, ταινία υάλου υψηλών θερμοκρασιών που χρησιμοποιείται στην επικόλληση εξαρτημάτων σταθμού βάσης πυραύλων-δορυφόρων από την NASA, είναι μόνο από τα ελάχιστα υλικά που μπορούμε να αναφέρουμε ότι μας καθιέρωσαν και μας εδραίωσαν με την παρουσία μας στην πρώτη θέση των εξαγωγικών εξειδικευμένων εταιριών υλικών και μηχανημάτων συσκευασίας παγκοσμίως.
Όλα τα υλικά και μηχανήματα συσκευασία μας έχουν τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις καταλληλότητας και ανακύκλωσης ανάλογα με τον χώρο χρήσης τους.

http://www.batpackaging.gr info@batpackaging.gr

Επίσης θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι:

1. Η εταιρία μας είναι από τις ελάχιστες εταιρίες στην Ελλάδα αυτή την στιγμή η οποία η πάγια περιουσία της (ιδιόκτητο εμπορικό κτίριο-αποθήκες (βλέπε φώτο) ,αυτοκίνητα και μηχανήματα εξοπλισμού) είναι
τετραπλάσια του ετήσιου τζίρου της και υπερκαλύπτει με εγγύηση οποιαδήποτε χρηματοδότηση εξαγωγών.

2. Στην τελευταία επίσημη οικονομική χρήση της εταιρίας μας αποδεικνύεται με τον ισολογισμό και με τα αντίστοιχα ισοζύγια ότι είχαμε μια αλματώδη ραγδαία αύξηση και δεκαπλασιασμό των εξαγωγών μας, οι οποίες επετεύχθησαν και μέσω ετήσιων συμβολαίων με μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού.

3. Επίσης, μέσω των γνώσεων μας σε υλικά και μηχανήματα συσκευασίας που προτείναμε και προμηθεύουμε πάρα πολλές εξαγωγικές εταιρίες στην Ελλάδα, βοηθήσαμε στην καλύτερη παρουσία των προϊόντων τους και στην εξασφάλιση της διακίνησης τους στο εξωτερικό όσο απαιτητικές και εάν ήταν οι υπάρχουσες ανάγκες.

4. Διατηρούμε μόνιμες συνεργασίες και αντιπροσωπίες με εταιρίες από το εξωτερικό γι’αυτό και έχουμε συνεχής παρουσία σε διεθνής εκθέσεις στην Ιταλία (Fiera di Milano), Γαλλία –Τουρκία –Ισπανία –Αγγλία- Ασία (Εκθέσεις υλικών –μηχανημάτων συσκευασίας και πλαστικών).

5. Επιπλέον φέτος , με ιδία κεφάλαια έγινε η αγορά ενός ιδιόκτητου οικοπέδου στην περιοχή του Ασπροπύργου- Αττικής , που θα βοηθήσει το Τμήμα Logistics της εταιρίας μας για τις εξαγωγές.

6. Είμαστε από τις παλαιότερες εξειδικευμένες εταιρίες συσκευασίας στην Ελλάδα και μετά από τόσα χρόνια εμπιστοσύνης δημιουργήσαμε το 2006 τις καινούργιες-υπερμοντέρνες κτιριακές εγκαταστάσεις μας στον Ασπρόπυργο με ιδία κεφάλαια χωρίς καμία κρατική επιδότηση κτιρίου.
Μετά από τόσα χρόνια πορείας μας στο χώρο, πλέον, αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι είμαστε από τις ισχυρότερες εταιρίες υλικών και μηχανημάτων συσκευασίας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.