DOPPLER S.A.

Υποψήφιος στην κατηγορία Top Industrial Export Company
Κλάδος δραστηριότητας: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ
Ιστοσελίδα: http://doppler.gr/el/
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: DOPPLER S.A.

Η ιστορία της DOPPLER
Η DOPPLER αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές και συνεχώς αναπτυσσόμενες ελληνικές βιομηχανίες ανελκυστήρων. Ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2000 από μία ομάδα μηχανικών ανελκυστήρων με άριστη κατάρτιση, εμπειρία στην ελληνική και διεθνή αγορά, όραμα και μεράκι. Η εταιρία είναι εγκατεστημένη στο Βιομηχανικό Πάρκο Πολυκάστρου, βόρεια της Θεσσαλονίκης, όπου λειτουργούν τα κεντρικά γραφεία και οι ιδιόκτητες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, καλύπτοντας συνολική επιφάνεια 11.000 τ.μ. Το 2001 ιδρύθηκε το υποκατάστημα Αθηνών και από εκείνη τη χρονιά και μετά ιδρύθηκαν θυγατρικές εταιρίες και γραφεία στις ακόλουθες χώρες: Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κύπρο.

Το εύρος των προϊόντων της περιλαμβάνει ανελκυστήρες, σετ ανακαίνισης ανελκυστήρων, κυλιόμενες σκάλες και διαδρόμους, όπως και μηχανικά συστήματα στάθμευσης. Όλα τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα και είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η παραγωγική δυναμικότητα ανέρχεται στους 1500-2000 ανελκυστήρες το χρόνο. Η εταιρία έχει παρουσία σε περισσότερες από 67 χώρες ανά την υφήλιο και έχει καταφέρει να κάνει το brand της παγκοσμίως γνωστό. Με κυριότερες αγορές της, την Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, την Μέσα Ανατολή, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, προσπαθεί συνεχώς να εισέρχεται σε νέες αγορές. Το 97% του κύκλου εργασιών της DOPPLER προέρχεται από εξαγωγές.

Η Στρατηγική μας
Η στρατηγική μας στην DOPPLER συνδέεται άμεσα με τη φιλοσοφία αλλά και τους στόχους της εταιρίας. Προσπαθούμε να ενισχύουμε το αίσθημα της αφοσίωσης και της διάθεσης για προσφορά στην εταιρία, το οποίο προκύπτει από την αναγνώριση της ατομικής αλλά και ομαδικής συμβολής όλων των εργαζομένων. Επιπλέον, ενθαρρύνουμε την καινοτομία, την πρωτοβουλία, την εκμάθηση και την προσωπική ανάπτυξη.

Δεδομένου του επιπέδου των προϊόντων που κατασκευάζουμε, οι απαιτήσεις σε εξειδικευμένο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό είναι ιδιαίτερες. Τα τμήματα των Πωλήσεων, Μάρκετινγκ, After Sales, Προμηθειών, Έρευνας και Ανάπτυξης, Σχεδιασμού, Πληροφορικής, Λογιστηρίου και Ανθρωπίνων πόρων και Παραγωγής υποστηρίζουν σε καθημερινή βάση τη λειτουργία της επιχείρησης. Έχοντας πάνω από 180 μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους, οικονομολόγους, λογιστές και τεχνικούς σε διάφορα τμήματα, αξιοποιούμε τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού μας και φροντίζουμε συνεχώς να προσφέρουμε στους ανθρώπους μας τα εργαλεία και τις ευκαιρίες για ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους και επαγγελματική εξέλιξη εντός της εταιρίας.

Ανταγωνιστικά Πλεονεκτήματα
Η ασφάλεια, η ποιότητα και η αξιοπιστία των προϊόντων, αποτελούν τη μακροχρόνια δέσμευση της εταιρίας.

Προσφέρουμε απεριόριστη ευελιξία στο σχεδιασμό και την επιλογή των υλικών έτσι ώστε ο ανελκυστήρας να μπορεί να ικανοποιήσει πλήρως τις λειτουργικές αλλά και τις αισθητικές ανάγκες των πελατών και να ταιριάζει με το αρχιτεκτονικό στυλ του κτιρίου, πάντα σε συνδυασμό με την υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση μετά την πώληση.

Δεκάδες χιλιάδες προϊόντα DOPPLER λειτουργούν ανά τον κόσμο και είναι εγκατεστημένα σε όλων των ειδών τα κτίρια όπως: ιδιωτικές κατοικίες, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα, γραφεία, ξενοδοχεία και βιομηχανικά κτίρια.
Η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού, αλλά και η παροχή εξειδίκευσης σε διάφορους τομείς της καθημερινής εργασίας θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρίας.

Η εκπαίδευση όμως δεν περιορίζεται μόνο στο προσωπικό της αλλά καις τους συνεργάτες της, διοργανώνοντας σεμινάρια τόσο στους χώρους της εταιρίας όσο και στους χώρους των συνεργατών, με στόχο την εξοικείωση με το προϊόν.

Έρευνα και ανάπτυξη
Σε ένα βιομηχανικό περιβάλλον το οποίο συνεχώς εξελίσσεται είναι απαραίτητη η αδιάκοπη παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων και η προσαρμογή σε αυτές. Η εταιρία πάντα επένδυε στην καινοτομία, στις τεχνολογίες αιχμής και στην ανάπτυξη ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων. Η επιτυχής εφαρμογή αυτών πραγματοποιείται μέσω των στενά συντονισμένων προσπαθειών του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης και του Τμήματος Παραγωγής.
Σε αυτό το πλαίσιο, η DOPPLER υποστηρίζει και συνεργάζεται με τα εθνικά πανεπιστήμια, προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις. Δύο πολύ πρόσφατα παραδείγματα είναι η συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της DOPPLER, μαζί με το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, δημιούργησε
• Το "RECO+". Είναι ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας που εξοικονομεί την ενέργεια που παράγεται από τη βαρύτητα και την αποθηκεύει ως ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό οδηγεί στη μείωση της ζήτησης ενέργειας, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση έως και 70% σε σύγκριση με ένα συμβατικό ηλεκτρικό ανελκυστήρα.
• Το "Zero Energy Buildings" (σε εξέλιξη), όπου σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος της μείωσης κόστους μετατροπής ενός συμβατικού κτιρίου, σε σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κτιρίου (nearlyZero Energy Building). Με δεδομένη τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αποθηκευτικών μέσων ενέργειας, τα οποία έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ως τα πιο αποδοτικά τίθεται ως στόχος η μηδενική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Βραβεία και αναγνωρίσεις
Ένα πρόσφατο παράδειγμα επιτυχημένης εφαρμογής των νέων τεχνολογιών και υψηλής εξειδίκευσης του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της DOPPLER είναι το έργο “Maersk Oil Rig”. Η Maersk Drilling Company είναι μια παγκόσμια εταιρία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, η οποία εξειδικεύεται στις γεωτρήσεις για τις πετρελαϊκές εταιρίες παγκοσμίως.
Τα γραφεία της Maersk στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, ανέθεσαν στην DOPPLER να διεξαγάγει μια μελέτη για την κατασκευή ενός ανελκυστήρα στη θαλάσσια εξέδρα γεώτρησης της Maersk, στην περιοχή εκείνη. Στόχος ήταν η εγκατάσταση ενός ανελκυστήρα για τη μεταφορά προσωπικού/φορτίων. Έπειτα από μια εκτεταμένη έρευνα από την εταιρία μας, ο ανελκυστήρας κατασκευάστηκε επιτυχώς και τοποθετήθηκε σε ένα φρεάτιο σιδηροκατασκευής.
Τον Ιανουάριο του 2017, το συγκεκριμένο έργο έλαβε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό «Project of the Year 2017» στην κατηγορία «Ανελκυστήρες Ειδικών Χρήσεων» του Αμερικανικού περιοδικού «Elevator World», το οποίο είναι το μεγαλύτερο αλλά και πιο σημαντικό στο κλάδο των ανελκυστήρων παγκοσμίως.
Το 2019, η εταιρία διακρίθηκε ξανά από το ίδιο περιοδικό στο διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε και έλαβε τη πρώτη θέση στην κατηγορία «Ανελκυστήρες Ιδιωτικής Χρήσης».
Τo 2018 η εταιρία αναδείχθηκε ως η Top Industrial Export Company στα Greek Exports Awards και το 2019 έλαβε το ασημένιο βραβείο στη κατηγορία Αριστεία ανά βιομηχανικό κλάδο στα βραβεία Manufacturing Excellence.

Συμμετοχή σε Εκθέσεις
Την τελευταία τριετία η Doppler έχει λάβει μέρος σε πλήθος εκθέσεων, όπου μερικές από τις σημαντικότερες αναφέρονται παρακάτω:
• 2015
‘Russian Elevator Week’ στη Ρωσία
‘Interlift’ στη Γερμανία

• 2017
‘Russian Elevator Week’ στη Ρωσία
‘Interlift ’ στη Γερμανία

• 2019
‘Asansor Instabul’ στην Τουρκία
‘Russian Elevator Week’ στη Ρωσία
‘Interlift ’ στη Γερμανία

https://drive.google.com/drive/folders/1N2WFaivNIsBI-5kiHvv0GDuVKQ0O-Aw5