CRETAN MILL - ALMPANTAKIS S.A.

Υποψήφιος στην κατηγορία Top Manufacturing Export Company
Κλάδος δραστηριότητας: ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ, ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ιστοσελίδα: http://www.crete-oil.gr/
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: Η Cretan Mill, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Αλμπαντάκη, είναι ο απόλυτος «πρωταγωνιστής» ενός κλάδου που αποτελεί το οξυγόνο της ελληνικής οικονομίας. Η αγάπη για την κρητική φύση και το μεράκι για το πλουσιότερο δώρο της γης στον άνθρωπο - το ελαιόλαδo - αποτέλεσε την πυξίδα γενεών και γενεών, σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε ήδη από το 1866. Η οικογένεια Αλμπαντάκη, διαθέτοντας ισχυρό όραμα και εφαρμόζοντας επιχειρηματικές πρακτικές που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας, γράφει ιστορία. Όντας η πρώτη πλήρως καθετοποιημένη εταιρεία στην Ελλάδα στο χώρο του ελαιολάδου, υιοθετεί βέλτιστες πρακτικές παραγωγής, έχοντας τη δυνατότητα να ελέγχει ολόκληρη τη διαδικασία, ελαχιστοποιώντας τα κόστη της, διατηρώντας έτσι τον απόλυτο έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων της, ενισχύοντας το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Ακόμα και μπροστά σε μια δύσκολη ελαιοκομική περίοδο όπου το ποιοτικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έλειψε από την αγορά, η Cretan Mill ξεχώρισε: εξυπηρετώντας τις ανάγκες των συνεργατών της και διατηρώντας παράλληλα τη θέση της στα ράφια. Άλλωστε, στρατηγική της εταιρείας αποτελεί η επένδυση στο κριτήριο «σχέση ποιότητας – τιμής» με την επιλογή αυτή να επικροτείται από κάθε έναν εκ των χιλίων διακοσίων επαναλαμβανόμενων πελατών της και όχι μόνο. Με οδηγό το όραμα για μια εταιρεία πρότυπο και με σύμμαχο την τεχνογνωσία, η δυναμική της Cretan Mill μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.
Σήμερα η εταιρεία διαθέτει:
 Ιδιόκτητο χημικό εργαστήριο διαπιστευμένο από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου
 Τέσσερα υπερσύγχρονα ελαιουργεία
 Πέντε αυτόματες γραμμές παραγωγής
 Ένα υπερσύγχρονο εμφιαλωτήριο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και δυναμικότητα που φτάνει τους 25 τόνους εμφιάλωσης ανά βάρδια
 Δεξαμενές αποθήκευσης ελαιολάδου συνολικής χωρητικότητας 5.000 τόνων
 Τρεις σταθμούς παραλαβής ελαιολάδου
 Τρείς σταθμούς παραλαβής ελαιοπυρήνα
 Δυο σταθμούς παραλαβής ελαιοκάρπου (Κοινός Σωρός)
 Ένα Πυρηνελαιουργείο
 Αποθήκες στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου
Οι δραστηριότητες της Cretan Mill φιλοξενούνται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, μοντέρνες και φιλικές προς το περιβάλλον, ικανές να εμπνεύσουν τους συνεργάτες της παρέχοντάς τους το ασφαλές περιβάλλον που χρειάζονται για να δημιουργήσουν προϊόντα ασύγκριτης ποιότητας. Σήμερα απασχολεί σαράντα δύο μόνιμους εργαζομένους και πενήντα εποχιακούς, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει μια συνεργαζόμενη ομάδα παραγωγών που με τη συμβολή τους και τις άριστες εγκαταστάσεις, τα ελαιουργεία του Ομίλου κάθε χρόνο βραβεύονται για τις «Ορθές πρακτικές έκθλιψης ελαιοκάρπου». Πιστοποιημένη με συστήματα διασφάλισης ποιότητας ISO 22000, IFS και BRC, προστατεύει την παραγωγή της εξασφαλίζοντας στα αγαθά της τα εχέγγυα που τα καθιστούν δυνατούς παίκτες στη σκακιέρα μιας ισχυρής, παγκοσμιοποιημένης αγοράς.
Αναμφισβήτητα αποτελεί άξιο πρεσβευτή του Ελληνικού επιχειρείν σε ολόκληρο τον κόσμο (Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Ρωσία, Αραβικά Εμιράτα) με συνεργασίες σε πάνω από σαράντα χώρες του πλανήτη και τις εξαγωγές της να καταλαμβάνουν το 60% του συνολικού τζίρου της επιχείρησης. Το 2018 ο εξαγωγικός της τζίρος αυξήθηκε κατά 20%, ενώ για το 2019 υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 11.000.000€!
Κάθε χρόνο συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, διαδίδοντας τη διατροφική αξία του ελαιολάδου, καθιστώντας έτσι γνωστά τα Ελληνικά προϊόντα σε κάθε γωνιά της γης.
Η Cretan Mill, κερδίζοντας και την εμπιστοσύνη των ειδικών, κατακτά δεκάδες βραβεία και διακρίσεις με τα οποία έχει τιμηθεί, κατέχοντας θέση στο πάνθεον των ισχυρών και συμβάλλοντας στη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας.
Μόνο το 2019 η Cretan Mill έχει κατακτήσει τα βραβεία:
• LOS ANGELES IOOC: Bronze award 2019 - Brand “Kritiki Eleones”
• SUPERIOR TASTE AWARD iTQi: 2 stars - Brand "Cretan Agrelia”
• TERRA OLIVO: Gold 2019 - Brand "Cretan Agrelia”
• GREEK EXPORTS AWARDS: Bronze award 2019 – “Top Manufacturing Export Company”
• CREATIVE GREECE: Award 2019 - “Best Performing Companies”
• DIAMONDS OF THE GREEK ECONOMY: Award 2019 “The Most Admired Enterprises in Greece”

Η Cretan Mill αποτελεί πλέον ένα αναγνωρίσιμο label. Τα προϊόντα της, αγαθά εξαιρετικής ποιότητας που συναρπάζουν και τους πιο απαιτητικούς κριτές, ταξιδεύουν στο κόσμο συνεισφέροντας στην ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος της Ελλάδας: τη μοναδικότητα του μικροκλίματος, των εδαφών και της χλωρίδας σε συνδυασμό με το ανήσυχο και παράλληλα δημιουργικό πνεύμα των Ελλήνων.
Ωστόσο το ταξίδι δεν σταματά εδώ. Με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της κρητικής διατροφής, συνεχίζει μέχρι να φτάσει τα αγαθά της ελληνικής γης στα πέρατα του κόσμου. Κι ένα είναι σίγουρο: θα φτάσουν.