GENERATION Y INTERNATIONAL E BUSINESS EXPERTS

Υποψήφιος στην κατηγορία Top Services Export Company
Κλάδος δραστηριότητας: ΥΠΗΡ.ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Ιστοσελίδα: https://www.generation-y.gr/
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: Generation Y - Greek Exports Awards 2019
Με 19 χρόνια εμπειρίας και περίπου 2500 projects στο ενεργητικό της, η Generation Y – International eBusiness Experts ειδικεύεται στον τομέα του digital transformation επιχειρήσεων και του e-business. Πιο συγκεκριμένα, κύριο αντικείμενό της είναι η δημιουργία καινοτόμων ηλεκτρονικών καταστημάτων και Β2Β εφαρμογών, καθώς και η προώθηση αυτών μέσω στοχευμένων ενεργειών digital marketing, εξατομικευμένων για τον κάθε συνεργάτη της.
Στην πολυετή πορεία της, η Generation Y – International e-Business Experts κατάφερε να αναδειχθεί σε industry leader στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, δημιουργώντας μια πληθώρα επιτυχημένων ηλεκτρονικών καταστημάτων και digital campaigns στην Ελλάδα και το εξωτερικό και λειτουργώντας για τους συνεργάτες της ως trusted partner. Μέσα από καινοτομίες, εμπορικά εργαλεία και αυτοματισμούς, τα εν λόγω ηλεκτρονικά καταστήματα αποτελούν ολοκληρωμένες και αποδοτικές λύσεις, συνδυάζοντας έναν υψηλό όγκο πωλήσεων με χαμηλά λειτουργικά κόστη.
Εξαγωγική δραστηριότητα
Παρέχοντας υπηρεσίες σε 24 χώρες του κόσμου και έχοντας ανοίξει γραφεία σε 9 από αυτές (ΗΠΑ, Κίνα, Μεγάλη Βρετανία, Ντουμπάι, Κύπρο, Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία), η εταιρία είναι industry leader στον κλάδο της, με ενδείξεις διαρκούς εξέλιξης και εξάπλωσης. Τα τελευταία 3 χρόνια, το ποσοστό των εξαγωγών της Generation Y επί του συνόλου αγγίζει το 60%.
Το διεθνές portfolio της Generation Y, περιλαμβάνει συνεργασίες με global brands που δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες του κόσμου.
Ενδεικτικά:
UK: Sheraton Grand Hotel, Dec0, Chronobox, Kibble, Economist Events.
USA: Marriott Hotels & Resorts, Johns Hopkins University
Μiddle East: W Doha Hotel, Scotsinqatar.com, MEES – Middle East Economic Survey, Babyspace Arabia
Κύπρος: Famous Sports, Stergides SA
Τουρκία: Caresse Resort & Spa
Πολωνία: Hotel Bristol
Αλβανία: GoTech, ECO Market, Megatek SA, University of New York Tirana
Ελβετία: GaLEXy
Ιταλία: The Gritti Palace, Lorenzo Zani
Γερμανία: MAN (Volkswagen Group), Naturality
Παναμάς: Προξενείο του Παναμά
Παράλληλα, η Generation Υ έχει αναλάβει την ψηφιακή υποδομή και προώθηση στο εξωτερικό μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων, όπως η Lapin House, η Access Fashion, η Sugarfree, το Delphi Economic Forum, η Toi&moi, η Care Direct (πλατφόρμα για 9 χώρες), το Grande Bretagne Hotel, λειτουργώντας ως trusted partner και βοηθώντας τις να διαδώσουν τη φήμη τους και την εξαγωγική εμπορική δραστηριότητα σε διεθνές επίπεδο.

Διακρίσεις και βραβεία
Η έμφαση στην ποιότητα, η εξειδίκευση των συνεργατών και το παραγωγικό αποτέλεσμα, αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της βασικής φιλοσοφίας και της μεθόδου λειτουργίας της Generation Y, γι’αυτό και έχει αναγνωριστεί ως Superbrand στις Ψηφιακές Υπηρεσίες. Στην 19χρονη πορεία της εταιρίας, η φιλοσοφία αυτή έχει εξασφαλίσει χιλιάδες success stories, διακρίσεις και αναπτυξιακή πορεία, όσα και τα ενεργά projects της, οπότε δεν είναι τυχαία η διάκρισή της ως Diamond of the Greek Economy στη φετινή απονομή.
Οι δεκάδες διακρίσεις και βραβεία που έχει κατακτήσει όχι μόνο ενισχύουν το business profile, αλλά ενθαρρύνουν και το ανθρώπινο δυναμικό να κάνει το απαραίτητο one step up σε κάθε καινούργιο πρότζεκτ που αναλαμβάνει.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων σημαντικών διακρίσεων, η Generation Y έχει βραβευτεί με τα εξής διεθνή βραβεία:
• GOOGLE PREMIER PARTNER AWARD (1)
• ΙΑΒ ΜΙΧΧ AWARDS (6)
• AWWWARDS (2)
• EUROPEAN AQUA AWARD (1)
• e-BIZZ AWARDS (2, εκ των οποίων το ένα αφορά την εξαγωγική μας δραστηριοποίηση - Βραβείο Εξωστρέφειας)
Παρεχόμενες υπηρεσίες
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες της Generation Υ, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
• Σχεδίαση και υλοποίηση έρευνας αγοράς (πρωτογενής & δευτερογενής)
• (Digital) business consulting & strategy
• Tailor-made web design
• Custom web development
• Custom web applications
• Σχεδίαση και υλοποίηση προσωποποιημένου digital marketing plan
• Σχεδίαση και υλοποίηση social media content strategies
• Σχεδίαση και υλοποίηση branding campaigns (phygital, digital activations)
• Commercial search engine optimization
• Custom mobile applications

Καινοτομίες
Οι υψηλές επιδόσεις της Generation Y έρχονται ως απόρροια του διαφορετικού τρόπου με τον οποίο προσεγγίζει την εκάστοτε συνεργασία. Συγκεκριμένα, η προσέγγισή της τόσο κατά τη σχεδίαση και υλοποίηση του project, όσο και κατά την προώθησή του, περνάει μέσα από την εμπορική και επιχειρηματική οπτική γωνία της επένδυσης του συνεργάτη της. Έτσι, προχωράει σε εις βάθος ανάλυση των επιχειρηματικών αναγκών/στόχων του (assessment phase), προκειμένου η υλοποίηση να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίσει τη μέγιστη απόδοση για την επένδυσή του.
Η εξατομικευμένη (customized) κατασκευή, βασισμένη στις πραγματικές ανάγκες, υποδομές και δυναμική του συνεργάτη, καθώς και η ταυτόχρονη ενασχόληση πολλαπλών επαγγελματιών (web designers, web developers, data analysts, SEM/SEO specialists, copywriters κ.ά.), εγγυώνται ένα άψογο αποτέλεσμα, σε οποιοδήποτε επιτήδευμα και κλάδο δραστηριοποιείται ο συνεργάτης της Generation Y. Το αποτέλεσμα αυτό, δεν προκύπτει ποτέ μέσα από τυποποιημένες διαδικασίες, αλλά μέσα από custom, personalized καινοτομίες, οι οποίες προωθούνται κατόπιν έρευνας πάνω στο αντικείμενο του συνεργάτη της, αλλά και πάνω στις εξελίξεις που ορίζουν τον ψηφιακό κόσμο.
Σε όλα αυτά συντελούν τόσο η καινοτόμα custom e-commerce platform της Generation Y, η Generation NEXT, όσο και το ιδιαίτερο RnD τμήμα εντός της εταιρείας, το οποίο δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο να δημιουργεί μοναδικά, καινοτόμα, custom εργαλεία και λειτουργικότητες, τα οποία προσδίδουν προστιθέμενη εμπορική αξία σε ό,τι κι αν παραδοθεί στους συνεργάτες μας.
Στόχος μας είναι η ολιστική μας προσέγγιση (τόσο σε σχεδιασμό, όσο και σε hands-on υλοποίηση) να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να έχουν αφθονία σε όλα τα επίπεδά τους.

Αμοιβαία σχέση

Σημαντικό στοιχείο στην ολοκλήρωση της εταιρικής φιλοσοφίας της Generation Y είναι η υποστήριξη ΚΑΙ μετά την ολοκλήρωση του project, με παρουσιάσεις και αναλύσεις των στατιστικών στοιχείων πωλήσεων της ηλεκτρονικής επιχείρησης του εκάστοτε συνεργάτη, άμεση ανταπόκριση σε οποιαδήποτε ανάγκη, ανάλυση στόχων και καθορισμό νέων. Απώτερος στόχος της εταιρίας είναι η δημιουργία μιας αμοιβαίας σχέσης εμπιστοσύνης, που θα οδηγήσει σε μακροχρόνια συνεργασία και κατ’ επέκταση σε μακροχρόνια ανάπτυξη (business growth).